Quim Nin és nomenat com diputat delegat de la Presidència a la Diputació de Tarragona

  La CUP denuncia que és una plaça "feta “a mida", però la institució defensa que és necessària pel “volum” de projectes

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Quim Nin, que el mes passat va prendre possessió com a diputat de la Diputació de Tarragona arran de la renúncia de Montserrat Carreras, ocuparà el càrrec de diputat delegat de la Presidència a la corporació. Fonts de la Diputació han explicat que el president, Josep Poblet, ha confiat aquest càrrec a Nin (PDeCAT) per la seva trajectòria, atès que ja va ser vicepresident de l’ens del 2003 al 2010-. Les mateixes fonts han justificat la seva designació per “l’elevat volum de projectes” que assumeix l’àrea de Presidència.
  La CUP denuncia aquesta decisió de Poblet

  La CUP ha denunciat que la nova figura es crearà en el proper ple “quan no se saben quines són les noves funcions” que desenvoluparà Nin. Segons el diputat de la formació, Edgar Fernández, “la creació d’aquest nou òrgan de govern ens porta a pensar que es tracta de fer una plaça a mida per a aquest diputat que li permeti cobrar més a final de mes”.

  Un perfil “òptim” per al càrrec

  Per la seva banda, fonts de la Diputació de Tarragona han explicat que aquesta figura ja existeix en altres diputacions i que és necessària “atès el volum de projectes estratègics que es duen a terme de l’àrea de presidència, en l’àmbit de gestió”. Així, Nin s’ocuparà de les qüestions relacionades amb projectes europeus, com ara plans d’especialització i fons Feder; del projecte de la Regió del Coneixement, i de la gestió estratègica i de planificació.

  Les mateixes fonts han subratllat que Nin coneix bé la Diputació de Tarragona, de la qual ja en va ser vicepresident del 2003 al 2010, i que “per la seva trajectòria es considera que és el perfil òptim per reforçar el suport al president”. Joaquim Nin, alcalde d’Albinyana, va ser delegat del Govern al Camp de Tarragona entre els anys 2011 i 2016, fins que va cessar per assumir el càrrec de secretari general de la Presidència a proposta del president Puigdemont.