Quatre joves d’entre 24 i 29 anys fan pràctiques al Consell Comarcal del Garraf

  Aquesta contractació és fruit d’una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, dins el programa Joves en Pràctiques

  Quatre persones joves, d’entre 24 i 29 anys i beneficiàries de Garantia Juvenil, van ser contractades pel Consell Comarcal del Garraf el passat mes d’octubre per realitzar pràctiques laborals en els àmbits de la gestió administrativa i de serveis jurídics. Aquesta contractació és fruit d’una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, dins el programa Joves en Pràctiques.

  Les persones contractades, dos nois i dues noies, són residents a Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Canyelles, amb titulacions de grau universitari en dret i cicles formatius superior i mitjà en l’àmbit de l’administració. La finalitat d’aquest tipus de contractació és que les persones puguin posar en pràctica els coneixements adquirits durant la formació, en un entorn laboral real i amb el compromís i la responsabilitat que exigeix un vincle contractual.

  Aquesta és la tercera vegada que el Consell Comarcal del Garraf participa en el programa Joves en Pràctiques, que en les edicions de 2016 i 2017 va permetre la contractació de sis i de dos joves, respectivament. “És una experiència molt positiva, segons la presidenta de l’ens comarcal, Glòria Garcia Prieto, perquè ajuda les persones joves a fer currículum en un espai de treball molt tranversal”.

  Cada persona contractada en aquesta modalitat és supervisada per una tutora, membre de l’equip del Consell Comarcal del Garraf, que vetlla perquè adquireixi les aptituds i el desenvolupament professional d’acord amb el seu nivell i especialitat formativa. “Un fet molt interessant -segons el conseller d’ensenyament, Joan González- “perquè els hi obrirà moltes portes a nivell professional”.

  La contractació, a jornada completa i per un període de sis mesos, es va iniciar el passat 31 d’octubre i finalitzarà el 30 d’abril de 2019. Els llocs de treball estan localitzats a la seu de la Plaça de Beatriu de Claramunt o de la Masia d’en Cabanyes, a Vilanova i la Geltrú.

  Aquesta iniciativa forma part del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil, cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu “El Fons Social Europeu inverteix en el teu futur” per al període 2014 – 2020. El pressupost total d’aquest programa és de 44.000€.