Quatre anys de presó per robar mòbils en habitacions de l’hospital de Reus

  La dona ingressa a presó per haver trencat una ordre d’allunyament del centre sanitari abans de fer-se el judici

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Una dona de 31 anys s’enfronta a quatre anys de presó per robar telèfons mòbils de dues habitacions de l’Hospital Sant Joan de Reus. Els fets van passar el 2 de novembre del 2018. La processada, amb antecedents per fets similars, va entrar a l’edifici per la porta d’Urgències i va accedir a les plantes d’hospitalització. La lladre aprofitava que els pacients dormien per regirar les estances i endur-se’n algun objecte de valor. Després de ser identificada, un jutjat li va imposar una mesura cautelar de prohibició d’acudir al centre sanitari. Abans que es fes el judici, però, la dona ho va incomplir i el 17 de gener passat es va acordar la seva presó provisional comunicada i sense fiança.

  Segons relata la fiscalia, cap a dos quarts de cinc de la matinada del 2 de novembre del 2018, la dona va entrar a una habitació on hi havia una pacient amb mobilitat reduïda -amb deu costelles i dues vèrtebres fracturades- i va començar a regirar els calaixos de la tauleta i el mobiliari de l’habitació. La pacient es va despertar i, aleshores, l’acusada va veure que tenia diversos aparells de telefonia mòbil sota els llençols. Va començar a forcejar amb ella i va agafar-la dels braços, fins que es va poder apropiar de dos telèfons -valorats en 400 i 95 euros, respectivament-.

  Tot seguit, la lladre es va dirigir a una altra habitació, on també hi havia ingressada una dona. Tant la pacient com la seva filla, que l’acompanyava, estaven adormides. Aprofitant aquesta situació, la processada es va apropiar d’un telèfon -valorat en poc més de 100 euros- que la filla havia deixat damunt la tauleta de l’habitació.

  La dona ja va ser condemnada anteriorment a un any i dos mesos de presó per un jutjat penal de Lleida per un robatori amb força similar. A mitjan desembre del 2017, l’Audiència de Lleida va ratificar la condemna en apel·lació i la va deixar suspesa per un període de dos anys.

  La fiscalia demana a la dona quatre anys de presó per un delicte de robatori amb violència i intimidació i una multa de 630 euros per un delicte lleu de furt, a més que indemnitzi les víctimes amb l’import dels telèfons robats. El ministeri fiscal aplica a la processada l’agreujant de reincidència i l’atenuant analògic de dependència crònica al cànnabis, la cocaïna i l’heroïna. El judici es farà properament als jutjats penals de Reus.