Quaranta-tres propostes passen a votació en els Pressupostos participatius

  En la fase de recollida d'idees, l'Ajuntament de Reus ha rebut un total de 93 propostes d'inversió

  La ciutadania de Reus podrà votar a partir del 26 de febrer i fins al 15 de març quines propostes d’inversió s’executaran en el marc dels primers Pressupostos participatius convocats per l’Ajuntament de Reus i dotats amb 750.000 euros. En la fase de recollida d’idees, l’Ajuntament de Reus ha rebut un total de 93 propostes d’inversió. Després de la seva avaluació i valoració tècnica, s’han validat 43 propostes, que passaran a la fase de votació en complir amb els requisits que s’especificaven a la convocatòria.

  Les dues comissions que fan seguiment del procés han decidit que les 43 validades passen a la fase final, tot i que la xifra supera el llindar de les quaranta propostes que s’havia posat de límit per passar a la fase de votacions. Han tingut en compte que el volum no sobrepassa en excés la quarentena i han considerat que prescindir de la fase de recollida de suports, prèvia a la votació final, facilita el procés i fomenta la participació.

  Disset de les propostes finalistes responen a la categoria de grans projectes, amb un cost estimat d’entre 50.000 i 150.000 euros i la resta, vint-i-sis, són propostes amb un cost inferior als 50.000 euros.

  La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, destaca que «els pressupostos participatius són una eina per democratitzar les polítiques públiques municipals mitjançant el diàleg amb la ciutadania i permeten millorar la seva representació en el govern de la ciutat. Compratir amb la ciutadania què i on es realitzen inversions afavoreix el debat sobre quina ciutat volem entre tots i construeix una ciutadania activa».

  Amb la voluntat que el màxim nombre de propostes possibles entrés en la fase finalista, en els casos dubtosos es va contactar amb els proposants per tenir en compte els matisos que tenia la proposta. Onze s’han acceptat parcialment en alguns dels seus punts i d’altres s’han Pagrupat perquè proposaven actuacions similars o complementàries.

  Una primera valoració econòmica de les propostes validades situa el valor de les inversions proposades en més de 2,3 milions d’euros, dels quals es podran executar un total de 750.000 euros, d’acord amb les votacions que s’iniciaran el 26 de febrer.