Tot a punt per a les Comparses al Carnaval de Vilanova i la Geltrú

  Enguany, per facilitar les entrades i sortides a la plaça de la Vila, s'han programat fins a 7 guerres de caramels per als adults

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Aquest diumenge 11 de febrer se celebren les esperades Comparses, el moment àlgid del Carnaval de Vilanova i la Geltrú.
  Les Comparses són l’activitat més participativa del Carnaval, amb més de 8.000 parelles apuntades sota 137 banderes, que tiren més de 150 tones de caramels, segons dades de l’any passat.
  Enguany, i per tal d’alleugerir cada guerra d’adults, la FAC (Federació d’Associacions pel Carnaval) ha sumat dues guerres d’adults a les cinc que ja existien.
  Així, el programa inclou que a les 10.45 h es faci l’entrada de les barquetes amb els més menuts. A les 11.30 h hi haurà la primera concentració infantil i guerra de caramels, i a les 12 h es farà la 2a guerra infantil.

  Pel que fa als adults, les 7 guerres estan programades per a les 12.45 h, les 13.10 h, les 13.35 h, les 14 h, les 14.25 h, les 14.50 h i les 15.15 h.

  Per presenciar les Comparses des dels balcons de l’Ajuntament, a més de l’Alcaldessa i de tots els regidors i regidores de l’Ajuntament que ho desitgin, hi haurà, com cada any, diversos convidats d’honor:

  Josep Lluís Cleries González, portaveu del Grup PdCAT al Senat; Gabriel Rufián Romero, diputat ERC al Congrés dels Diputats; Meritxell Batet Lamaña, diputada PSC al Congrés dels Diputats; Eduard Pujol, diputat JxCat al Parlament de Catalunya; Anna Tarrés i Campa, diputada JxCat al Parlament de Catalunya; Elsa Artadi i Vila, diputada JxCat al Parlament de Catalunya; Rut Ribas Martí, diputada ERC al Parlament de Catalunya; Octavi Bono i Gispert, director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya; Xavier Espasa i Añoveros, director de l’Agència Catalana de Turisme; Salvador Illa Roca, secretari d’Organització del PSC; Sílvia Muñoz d’Imbert, directora del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA); Joan Torrents Andreu, director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat; Carles Campuzano Canadès, diputat PdCat al Congrés dels Diputats; Santiago Rodríguez Serra, diputat PPC al Parlament de Catalunya; Gerard Figueras Albà, secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; Saül Gordillo i Bernàrdez, director de Catalunya Ràdio; Vicent Sanchís i Llàcer, director de TV3; Manuel Cuyàs i Gibert, escriptor i periodista; Xavier Graset i Forasté, periodista TV3; Xavier Pérez Esquerdo, periodista RAC1; Jaume Casals Vives, actor.

  Per setè any consecutiu i mitjançant concurs públic, l’Ajuntament ha convidat als balcons de la Casa de la Vila a 10 ciutadans/es per gaudir d’aquesta emblemàtica festa.

  Com cada any, el Carnaval vilanoví i les Comparses han despertat un fort interès mediàtic, i són diverses les televisions i ràdios estatals i nacionals que visitaran la ciutat, interessades en diversos actes.