Puigdemont participarà telemàticament a la inauguració de la Fira de Sant Josep de Mollerussa

  L'organització destaca que tot ''l'anormalitat extrema'' de la situació política el certamen comptarà amb 280 expositors de maquinària agrícola i multisectorial

  El 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, participarà a la inauguració de la 146a Fira de Sant Josep de Mollerussa que tindrà lloc el proper divendres 16 de març. Ho farà però, de forma telemàtica mitjançant un discurs que encara està per definir si serà en un format enregistrat o per videoconferència en directe. L’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha volgut destacar que tot i ”l’anormalitat extrema” de la situació política que viu el país amb l’aplicació de l’article 155 el certamen firal comptarà amb representació institucional del ”Govern legítim” a Brussel·les. La fira, que s’allargarà fins dilluns 19, comptarà amb un total de 280 expositors, menys que l’edició de l’any passat però perquè enguany no hi haurà firmes de tractors, que són presents al certamen cada dos anys. S’espera repetir les mateixes xifres de visitants que l’any passat, que van ser uns 180.000 en tres dies i també hi ha optimisme pel que fa al volum de negoci tant en el sector de la maquinària agrícola com en l’automobilístic.
  La representació institucional a la Fira de Sant Josep de Mollerussa s’ha vist alterada aquest any per l’aplicació de l’article 155 i també perquè encara no s’ha pogut constituir un nou Govern després de les eleccions del 21-D. Per primera vegada no hi haurà presència física de cap conseller d’Agricultura ni del president de la Generalitat a la inauguració o clausura del certamen. Marc Solsona ha destacat però, que per fer valdre el ”Govern legítim” està prevista una intervenció telemàtica del ”president a l’exili” Carles Puigdemont, des de Brussel·les. Serà un missatge que es podrà escoltar i veure durant l’acte inaugural de divendres, a la sala d’actes del Centre Cultural, i encara està per definir si serà enregistrat o per videoconferència. La màxima autoritat que presidirà de forma presencial a la inauguració però, serà el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, que juntament amb l’alcalde serà l’encarregat de pronunciar els discursos oficials. Solsona també ha assenyalat que no s’ha convidat cap autoritat de l’administració de l’estat espanyol a aquest acte però si que s’ha fet arribar invitacions, com és habitual, al conjunt de diputats territorials al Parlament.

  Els altres actes de la Fira de Sant Josep que habitualment comptaven amb representació institucional del Govern són el sopar de l’expositor, que té lloc dissabte i de moment no hi ha cap autoritat confirmada, i també el Dia de la Comarca, que es farà diumenge amb els alcaldes comarcals i estarà presidit pel president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), David Saldoni. L’organització firal està pendent de confirmar l’assistència del president del Parlament, Roger Torrent, que també visitaria Mollerussa el diumenge, i la clausura que es farà dilluns comptarà amb el secretari general del Departament d’Agricultura, David Mascort.

  Expositors a la baixa per l’absència de tractors

  Tot i l’absència de firmes de tractors, que s’alternen la seva assistència amb la Fira de Sant Miquel de Lleida cada dos anys, la Fira de Sant Josep comptarà amb 280 expositors que ocuparan una superfície de 20.700 metres quadrats, 1.000 més que els anys en què habitualment no hi ha tractors. El director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, ha destacat però que hi haurà un expositor que ha decidit portar tractors per compte propi; una vintena en total, de format petit, però que s’ha decidit a exposar perquè considera que anar a la fira i no portar-los suposa perdre una oportunitat.

  L’organització firal espera repetir o superar les xifres de visitants de l’any passat, que en tres dies van ser de 180.000 aproximadament. Així mateix, també hi ha confiança en assolir uns bons nivells de negoci tant pel que fa a la venda de maquinària agrícola com al saló de l’automòbil al recinte de les piscines. L’any passat es va arribar a xifres rècord amb un total de 284 cotxes venuts per valor de més de 7 milions d’euros.