Pueyo (ERC): “Som la primera força pel canvi honest a la Paeria, som l’enemic a batre perquè saben que podem guanyar”

L'acte ha estat protagonitzat per la intervenció d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, els quals han fet acte de presència a través d'un vídeo gravat aquesta tarda a la presó de Soto del Real

Imatge cedida

En l’acte central de campanya, aquest divendres al vespre al pavelló de la Bordeta, el cap de llista d’Esquerra AM a Lleida, Miquel Pueyo, ha fet una crida als lleidatans i lleidatanes a votar Esquerra el proper 26 de maig perquè “Som la primera força pel canvi honest a la Paeria”. De fet, ha assegurat que durant la campanya s’ha fet evident que existeix una “pinça entre PSC i Ciutadans per anar contra Esquerra i això vol dir que som l’enemic a batre, que saben que podem guanyar!”.

Pueyo ha destacat que la llista republicana té “capacitat, experiència i independència absoluta de qualsevol agent financer” i ha demanat no desaprofitar una oportunitat històrica: “El canvi som tots i totes nosaltres, el 26 de maig feu-nos confiança i ajudeu-nos a aconseguir el canvi honest a Lleida”.

La número 2 de la candidatura, Jordina Freixanet, ha assegurat que “la nostra candidatura és el pal de paller de l’esquerra transformadora; som la transició necessària després de 40 anys; som el mínim comú multiplicador d’aquestcanvi”. Freixanet ha explicat com ha de ser la Lleida republicana: “Volem una Paeria transparent que lluiti contra la corrupció, una ciutat que empoderi, que doni veu als que no en tenen, que creï espais de diàleg, motors del canvi. Volem una Lleida oberta, que treballi pel bé comú. Volem fer una ciutat de drets, de trobada, dels batecs d’aire i la llibertat, com deia Màrius Torres.”

Per la seva banda, la candidata Mariama Sall ha advertit que “el 26 de maig no votem només un alcalde sinó que decidim quin model de ciutat volem”.

L’acte ha estat protagonitzat per la intervenció d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, els quals han fet acte de presència a través d’un vídeo gravat aquesta tarda a la presó de Soto del Real. Junqueras ha explicat que “davant hi tenim gent molt poderosa, que ens posa pals a les rodes i fins i tot ens pega i ens empresona”. Així i tot, ha assegurat que “guanyar és una feina assumible i ho podem fer a través de la democràcia i de majories sòlides”. El President d’Esquerra Republicana ha advertit que “no podem perdre l’oportunitat de portar un pres polític i candidat a la presidència de la Comissió Europea al Parlament Europeu”“Recordeu que amb cada un dels vostres vots ens esteu acostant a la nostra llibertat i a la del país”, ha afegit el líder republicà.

Al costat de Junqueras hi havia el senador Raül Romeva, que ha estat contundent a l’hora d’assegurar que “més d’hora que tard Europa entendrà que la República és cada vegada més real i aquesta realitat comença a cada un dels nostres municipis”. Romeva ha dit que “som on som perquè vam fer el que ens demanava la ciutadania però sobretot perquè vam fer el que creiem”.

Ha tancat l’acte el President del Parlament, Roger Torrent, qui ha recordat que “la República no és una qüestió simbòlica sinó que són lleis socials, escoles, hospitals, etc. i l’única manera de guanyar-la és fent republicans a cada carrer i a cada barri”. El President del Parlament també ha aprofitat per llançar un dard a Miquel Iceta. “Ningú ens pot demanar, ni per cortesia ni per res, que traïm als nostres principis. Si pensen que amb nomenaments simbòlics n’hi ha prou, és que no tenen ni idea del que està passant a aquest país. Nosaltres som els del diàleg i la negociació, sí, però l’única manera de fer-ho és mirant-nos de tu a tu, sense xantatges”, ha afirmat de forma vehement el de Sarrià de Ter.

A l’acte també hi ha participat l’actual eurodiputat i candidat a les eleccions europees, Jordi Solé.