Protecció Civil activa l’alerta del Vencat pel fort vent

    Renfe ha interromput la circulació ferroviària entre l'Ametlla de Mar i Mont-roig del Camp per precaució

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    Protecció Civil ha activat aquest dimecres l’alerta del pla Ventcat pel fort vent que bufa a les zones urbanes del litoral i prelitoral de Barcelona i fins al Baix Camp. De fet, els Bombers de la Generalitat han rebut una trentena de trucades fins a les vuit del matí per incidències relacionades amb el vent i Renfe ha hagut de tallar per precaució la línia ferroviària entre l’Ametlla de Mar i Mont-roig i establir un servei alternatiu per carretera almenys fins a les onze del matí. Així, segons la companyia, hi ha un servei alternatiu per carretera entre l’Ametlla i Cambrils pels trens Regionals de l’R16 (Barcelona – Tortosa per Tarragona), i pels trens de Llarga Distància entre L’Aldea i Tarragona. A més, els trena hauran de limitar la seva velocitat a les línies R13, R14 i R15 i al tram Ripoll – La Tor de Querol de la línia R3.

    Algunes de les ratxes de vent més destacades s’han registrat a Tarragona i Barcelona, amb 89 km/h i 79,2 km/h, respectivament, i fora de zones urbanes, 115,9 km/h a Espot (2.519 m); 94,7 km/h al l’embassament de Siurana; 84,6 km/h a Alguaire (Segrià); 73,8 km/h a Montserrat-Sant Dimes; i 72 km/h a Tarragona i Vallirana.

    Per tot això, Protecció Civil de la Generalitat ha demanat molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals, i en el moment de ratxes més fortes evitar aturar-se prop de murs de tancament o elements similars que podrien cedir a la forà del vent.