Prorroguen l’exposició ‘Agustí Centelles i el bombardeig de Lleida’ fins el 4 de febrer

    Amb motiu de la bona acollida de la mostra, que ja han visitat gairebé 6.500 persones

     El Museu d’Art Jaume Morera de Lleida ha decidit prorrogar l’exposició ‘Agustí Centelles i el bombardeig de Lleida’ fins el proper 4 de febrer amb motiu de la bona acollida de la mostra (la clausura estava prevista per aquest diumenge 21 de gener). L’exposició, comissariada per Oriol Bosch i organitzada pel Museu Morera amb la col·laboració del Centro Documental de la Memòria Histórica (CDMH) de Salamanca, commemora el 80è aniversari del tràgic esdeveniment, un dels atacs aeris més mortífers de la Guerra Civil espanyola, juntament amb els de Guernica, Durango o Granollers. En l’ofensiva contra la població civil lleidatana van morir més de 250 persones, inclosos mig centenar de nens que en el moment de la funesta envestida de les bombes eren a les aules del Liceu Escolar. Des de la seva inauguració el 2 de novembre passat, la mostra ha estat visitada per prop de 6.500 persones.
    Dins del programa d’activitats que acompanya l’exposició, el Museu Morera va celebrar una taula rodona per avaluar els valors informatius i ètics de les imatges procedents del fotoperiodisme amb la participació del vicepresident del CAC, Salvador Alsius; de la fotoperiodista i professora de fotografia a la URL, Sandra Balsells; del cap de fotografia del diari Ara, Xavier Bertral, i de la doctora en filosofia especialitzada en estètica del fotoperiodisme, Paula Velasco, que va comptar amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Demarcació de Lleida, i que va gaudir també d’un gran èxit de públic.

    D’altra banda, el pròxim diumenge, 14 de gener, a les 12 hores, s’oferirà la darrera visita comentada per al públic en general a la mostra.