Prop de 600 infants i joves participen en els Casals d’hivern de Terrassa

  L'Ajuntament garanteix un entorn lúdic i educatiu a la infància vulnerable de Terrassa durant les vacances escolars d'hivern

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Ajuntament de Terrassa ha tornat a organitzar, un any més, els Casals municipals d’hivern, que han començat aquesta setmana amb un total de 578 infants i joves i finalitzarà els propers 4 i 5 de gener, en funció del casal. Enguany, s’ha tornat a comptar amb la col·laboració de diferents entitats de lleure de la ciutat: Esplai de Ca n’Aurell (55 infants i joves); Esplai Tremola (70); Centre de Lleure Tu Tries per a joves (40); Centre de Lleure Tu Tries per a capacitats diverses (50); Insoc Centre d’Esplai Guadalhorce (50); Esplai La Fàbrica de Can Tusell (60); Esplai Can Palet (40); Esplai Egara (40); Grup de Colònies de Ca n’Anglada (60); Centre d’Esplai de Can Parellada (60); Centre d’Esplai El Globus (8); i El Tabal (45).

  Els casals s’adrecen a infants i adolescents d’entre 3 i 17 anys, la majoria dels quals han estat derivats pels Serveis Socials municipals, perquè es troben en situació de vulnerabilitat i ja disposen d’altres ajudes durant l’any escolar. Els casals garanteixen la cobertura de les necessitats bàsiques durant el període de vacances escolars d’hivern amb beques que cobreixen el 100% del cost del servei. A banda de l’aportació lúdica i educativa que les entitats ofereixen i que esdevé del tot necessària arran de les diferents situacions derivades per la pandèmia, els casals també inclouen l’esmorzar i el dinar. En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque, remarca que “malgrat la situació sanitària, hem de continuar donant aquesta cobertura, perquè tant infants com adolescents tenen necessitats que no podem deixar d’atendre. A més, no totes les famílies estan passant aquests dies festius de la mateixa manera i és per això que la intervenció socioeducativa es fa imprescindible”.

  La resta de places que no han quedat cobertes per les derivacions des de Serveis Socials s’han ofert a tota la ciutadania com a recurs que permet conciliar la vida familiar i laboral en període de vacances escolars.

  Compliment de les mesures higièniques

  Per segon any consecutiu, s’han adoptat les mateixes mesures higièniques que a les escoles per la situació sanitària, com l’obligatorietat de l’ús de mascareta per als infants majors de sis anys, higiene de mans constant i ventilació dels espais tancats.

  L’Ajuntament de Terrassa va posar en marxa els Casals d’hivern l’any 2013 i, des d’aleshores, s’han anant implementant millores amb l’objectiu de consolidar el projecte. Enguany s’han invertit 117.411,32 euros en la posada en marxa del dispositiu, 14.645,21 euros més que l’any passat.