Prop de 200 lleidatans aturats de llarga durada recuperen l’ajuda de 430 euros

    La mesura, acordada en el Consell de Ministres del passat 3 d'agost, beneficia persones que han esgotat totes les ajudes econòmiques

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    Prop de 200 lleidatans, aturats de llarga durada, recuperaran l’ajuda de 430 euros, gràcies a la mesura acordada en el Consell de Ministres del passat 3 d’agost, que modifica la regulació del Programa d’Activació per a la Ocupació (PAE). Aquesta mesura beneficia un col·lectiu molt necessitat de protecció al tractar-se de persones que han esgotat totes les ajudes econòmiques possibles i que tenen familiars al seu càrrec. Es tracta d’unes 42.000 persones a tot l’Estat. L’impacte econòmic d’aquesta mesura és de 53 milions d’euros, una dotació ja prevista en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2018.

    El Reial Decret Llei aprovat pel Consell de Ministres modifica la regulació del Programa d’Activació per a la Ocupació (PAE) que havia quedat prorrogat el passat mes d’abril. El caràcter urgent del Reial Decret Llei es justifica perquè resultava impossible la reincorporació al programa d’aquells aturats que havien causat una baixa temporal per haver trobat una feina o per haver perdut el requisit de renda o responsabilitats familiars.