El projecte “Invulnerables” de Sor Lucía Caram demana la implicació del teixit empresarial de Tortosa

    Té com a objectiu evitar l'exclusió social i promoure la igualtat d'oportunitats entre els infants

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha presentat a la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa la jornada empresarial “Invulnerables”, acompanyada de la impulsora del projecte, Sor Lucía Caram, dels membres de les entitats col·laboradores i representants del teixit empresarial de la ciutat interessats en aquesta iniciativa solidària.

    Per a donar inici al projecte -impulsat des de la Generalitat de Catalunya- van escollir-se 8 ciutats per desenvolupar el programa. Una d’elles va ser Tortosa, en la qual aquest programa dóna actualment cobertura a 50 famílies del municipi. Tal com ha explicat Sor Lucía Caram, alma mater del projecte i la seva principal impulsora, per portar a terme una iniciativa d’aquestes dimensions la implicació de les administracions públiques, per important que pugui ser, mai no és suficient. Tenint això en compte, a la seva intervenció, l’alcaldessa de Tortosa ha instat a la participació privada per poder seguir progressant: “El que necessitem avui és compromís i creure en aquest projecte, i el que pretenem és posar cadascú el seu granet de sorra per poder ajudar als que més pateixen”. Així mateix, ha remarcat la participació de l’Ajuntament i la Fundació La Caixa amb altres plans d’acció social, com el projecte 6-16, en funcionament des de l’any 2010 i que té com a objectiu promoure l’èxit escolar i la igualtat d’oportunitats entre nens i nenes. Segons dades aportades per la mateixa fundació, l’any passat es va donar suport a un total de 116 infants a la ciutat de Tortosa.

    Sor Lucía Caram ha deixat palesa la importància d’ajudar als infants durant aquesta etapa de la seva vida en la qual s’estan desenvolupant física i psicològicament, proporcionant-los les mateixes oportunitats que a la resta per a poder demostrar les seves capacitats: “Les privacions deixen en els primers anys de vida una situació molt sovint irreversible, i molts nens i nenes que han patit la crisi actual comencen jugant amb desavantatges davant de la resta d’infants. Per aquest motiu, l’actuació de l’àmbit públic-privat és essencial”. Conjuntament amb l’Ajuntament de Tortosa també col·laboren en el projecte el programa Caixa Proinfància -que s’encarrega de l’educació, el lleure, la salut o l’atenció psicològica dels nens-, el programa “Incorpora” de la Caixa -que treballa per l’inserció social de pares, mares i joves-, La Fundació Barça, que fomenta la transformació social a través de l’esport, i la Cambra de Comerç de Tortosa que s’encarrega de la gestió amb entitats privades que puguin aportar el seu ajut i suport, tot tenint en compte que la col·laboració amb el tercer sector i l’ajut ciutadà permetrà disposar de més recursos per fer créixer el projecte i donar solució a les necessitats de més famílies en risc d’exclusió social i pobresa.