Prohibeixen a la Paeria difondre la revista municipal del mes de març al veure-la electoralista

    Arran d'una denúncia de Junts per Catalunya que alertava de continguts amb ''al·lusions clares'' a les ''fites'' aconseguides per l'Ajuntament durant el mandat

    Detall d'un exemplar de la revista 'La Paeria', editada per l'Ajuntament de Lleida.

    La Junta Electoral de Zona (JEZ) a Lleida va acordar aquest dimarts prohibir a la Paeria la difusió de la revista municipal del mes de març al veure-hi continguts clarament electoralistes. Ho va fer en estimació a una denuncia interposada per Junts per Catalunya que alertava de continguts amb ”al·lusions clares” a les ”fites” aconseguides per l’Ajuntament durant el mandat. D’aquesta manera, la JEZ considera que les referència als projectes de l’enllumenat públic de Cappont, la passarel·la del Liceu Escolar i la millora de l’accés en bicicleta als barris així com la segona fase del l’aiguamoll de Rufea, són ”fets aconseguits que no es poden publicar en període electoral”.

    A la denuncia de JxCat es valora que la campanya de difusió de la revista ‘La Paeria’ del mes de març, atempta, pel seu contingut, de forma clara contra els ”principis d’objectivitat i transparència que han de presidir en tot moment els processos electorals”, així com el principi d’igualtat entre els actors electorals. Així mateix, la qualifica ”d’electoralista i partidista” i que en cap cas és ”imprescindible per la salvaguarda de l’interès públic o pel correcte desenvolupament dels serveis públics”.

    Segons JxCat, la difusió de la revista es pot reprendre un cop acabat el període electoral, i d’aquesta manera es possibilita que els ciutadans estiguin informats sense alterar la neutralitat en plena campanya.