Professionals de pediatria visiten centres educatius de les Borges Blanques i ofereixen consells a adolescents asmàtics

  Els tallers s'han desenvolupat a l'INS Josep Vallverdú i a l'escola Mare de Déu de Montserrat de la capital de les Garrigues

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  Un any més, coincidint amb la campanya de vacunació contra la grip, l’Equip d’Atenció Primària (EAP) les Borges Blanques ha organitzat dos tallers d’educació sanitària adreçats als adolescents asmàtics que cursen estudis de primer a 4rt d’ESO a l’INS Josep Vallverdú i a l’escola Mare de Déu de Montserrat de la capital de les Garrigues. Les sessions han tingut lloc aquest divendres i la novetat d’enguany és que els professionals de Pediatria s’han desplaçat als centres educatius per impartir-hi la formació, per tal d’evitar que siguin els joves afectats els qui hagin d’anar al CAP i aconseguir així la major participació possible.

  Les sessions, de dues hores de durada cadascuna, són de caràcter participatiu, dinàmic i actiu i estan coordinades per les infermeres de pediatria Mercè Segura i Ester Mateus i per la pediatra Mireia Biosca. “El fet que ens apropem als centres educatius suposa un benefici per a les famílies, ja que els infants no han de deixar l’institut per anar al CAP, i evitem que hi vagin sols o que els pares els hagin d’acompanyar”, ha explicat Biosca.

  Els tallers tenen com a objectiu donar als joves eines per conèixer la seva malaltia en aspectes com ara reconèixer-ne les crisis, detectar els símptomes i desencadenants que té, saber el tractament que han de fer, utilitzar la medicació correctament, i aconsellar-los sobre com poden evitar el fum del tabac i els al·lèrgens. En aquest sentit, les professionals de l’EAP han incidit en què “el bon control de la malaltia depèn, en gran mesura, d’una bona educació sanitària”.

  Durant la sessió s’ha aprofitat per administrar als joves, amb l’autorització paterna, la vacuna antigripal (que està indicada per a aquesta patologia). D’aquesta manera, no han de tornar al CAP per vacunar-se, ni han de perdre més hores lectives.