Presó per un veí de Lleida acusat de traficar amb cocaïna

  Un presumpte comprador ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar al jutjat

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge dels Mossos d'Esquadra. Foto: Mossos.
  Els Mossos d’Esquadra van detenir divendres dos homes de nacionalitat espanyola, un de 36 anys veí de Lleida i l’altre de 31 veí de Balaguer, acusats de traficar amb drogues. El valor de la droga comissada, entre la cocaïna que duien a sobre en el moment de la detenció i la cocaïna i la marihuana trobada a casa del veí de Lleida, ascendia a 2.600 euros. Els dos detinguts van passar diumenge a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Lleida i el jutge va ordenar l’ingrés a presó pel veí de Lleida i llibertat amb càrrecs pel de Balaguer. Se’ls acusa a tots dos d’un delicte contra la salut pública. Les detencions van ser possibles després d’una investigació de dos mesos.
  A finals de 2017, un consumidor habitual de drogues va informar a la Guàrdia Urbana de Lleida que el detingut veí de Lleida es dedicava a vendre droga pels carrers Alcalde Costa i República del Paraguai de la ciutat. La unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra va fer vigilàncies en aquesta zona en el marc d’un operatiu que va durar dos mesos fins que van identificar al presumpte traficant.

  Divendres 9 de març, en el moment de la detenció, el presumpte traficant es trobava amb l’altre detingut en un rentador de cotxes del carrer República del Paraguai. Els agents van trobar al veí de Lleida un embolcall de cocaïna i 650 euros en bitllets fraccionats. Al veí de Balaguer li van trobar 22,5 grams de cocaïna, una quantitat massa elevada per ser considerada per consum propi. Sospiten que l’hauria comprat al primer per vendre-la després al detall, així que van detenir els dos homes.

  En l’entrada que els agents van fer al domicili del veí de Lleida, al carrer Alcalde Costa, es van localitzar 130 grams de marihuana, 9 grams de cocaïna, una balança de precisió i 1.440 euros.