A presó un home per cremar quadres elèctrics de 25 comunitats

  L’autor dels fets, amb sis antecedents policials per la mateixa tipologia delictiva, utilitzava pastilles d’encesa per iniciar els incendis

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  El jutge ha decretat l’ingrés a presó d’un home que va ser detingut pels Mossos ‘in fraganti’, just després d’haver calat foc, presumptament, a un panell de comptadors d’un districte de l’Eixample de Barcelona. L’home havia comprat 31 pastilles d’encesa minuts abans en un supermercat proper als fets i, després de l’incendi, s’havia assegut en un banc des del qual podia veure la porteria de l’immoble. Aquests fets van passar el 9 de gener. El detingut, de nacionalitat espanyola, 31 i anys i veí de Barcelona, tenia sis antecedents policials per fets de la mateixa tipologia delictiva. Segons ha informat la policia a través d’un comunicat, a l’home se l’acusa de ser el presumpte autor d’un incendi i de 25 delictes de danys amb l’agreujant d’incendi a finques i comunitats de veïns de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat.
  La investigació es va iniciar a finals del mes d’octubre del 2017 amb un seguit d’incendis provocats a quadres elèctrics de diferents comunitats de veïns, molt properes entre si, a la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat. El 30 de desembre es van produir cinc incendis provocats. En un dels fets, la porteria va quedar bastant afectada pel foc i el fum va pujar pel forat de l’escala, arribant als domicilis de tots els veïns.

  El fet que els cinc incendis es cometessin el mateix dia i les diferents comunitats de veïns estiguessin molt properes entre si va fer sospitar als investigadors que podria tractar-se del mateix autor en tots els casos.

  Dies més tard, el 4 de gener, es van tornar a produir vuit incendis provocats més a la zona de comptadors de la llum dels quadres elèctrics en diferents edificis de l’Hospitalet de Llobregat. Com a conseqüència del fum, diversos veïns van haver de confinar-se a l’interior dels seus pisos.

  Els investigadors, que van arribar a comptabilitzar un total de 17 incendis al municipi de l’Hospitalet de Llobregat on diversos veïns havien estat atesos pel Sistema d’Emergències Mèdiques per inhalació de fum i traslladats a l’hospital, van esbrinar que l’autor dels fets havia utilitzat pastilles d’encesa per iniciar els incendis. Els bombers, que van haver d’actuar en múltiples ocasions per apagar els incendis, van trobar una d’aquestes pastilles encara encesa al terra d’una de les escales, fet que confirmava als investigadors la seva intencionalitat.

  Així mateix, els investigadors van constatar que el Grup de Delinqüència Urbana de l’Eixample de Barcelona tenien constància de set incendis de la mateixa tipologia delictiva i amb el mateix modus operandi al seu districte.

  Els agents d’ambdues unitats van continuar la investigació de forma conjunta per tal d’identificar el presumpte autor. Durant un dispositiu del 9 de gener els mossos van detenir-lo in fraganti després de calar foc a un panell de comptadors d’un immoble del districte de l’Eixample de Barcelona. L’home, que havia comprat 32 pastilles d’encesa minuts abans en un supermercat proper als fets, s’havia assegut en un banc des del qual podia veure la porteria de l’immoble.

  El detingut, amb sis antecedents policials per fets de la mateixa tipologia delictiva, va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó.