El president de l’ACM demana una acció unitària per respondre a la repressió

  Les executives de l’ACM i l’AMI es reuniran aquest dilluns a la tarda per analitzar tota la situació política catalana i consensuar accions conjuntes des del món local

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  El president de l’ACM, David Saldoni, destaca que el moment polític i social de Catalunya és de “consternació” després dels empresonaments de polítics catalans i de la detenció del President Carles Puigdemont a la frontera entre Dinamarca i Alemanya amb el seu trasllat al centre de detenció de Neümenster. Saldoni qualifica l’estat espanyol de “piconadora repressiva a tota marxa en contra de tot el que representa les idees i la voluntat dels catalans expressada a les urnes”.

  David Saldoni anima a mostrar el rebuig a la repressió però a través d’una resposta “unitària, compromesa, i sempre pacífica”. “Hem de sortir al carrer a tot el país per denunciar el que està passant, sortint de la forma que creguem oportuna, però sempre ho hem de fer de la manera que ho hem fet els catalans, de forma pacífica”, insisteix.

  També destaca que a partir d’ara hi ha quatre països receptors de l’euroordre de detenció cursada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena i que és l’hora de veure “si Europa, les institucions europees, els valors europeus i els ciutadans europeus estan al costat de la democràcia, d’escoltar la gent i les urnes o al costat de la repressió i d’inventar realitats per poder posar gent a la presó”.

  Les executives de l’ACM i l’AMI es reuniran aquest dilluns a la tarda per analitzar tota la situació política catalana i consensuar accions conjuntes des del món local. “És molt important que hi hagi una resposta institucional i que els ajuntaments de Catalunya tinguem un pla d’acció estratègic a curt i mig termini per aconseguir retornar els presos polítics i els exiliats a casa”.