Presentació al públic de LaTemporada de tardor a l’Auditori

  Berta Puigdemasa i Ivan Gràcia oferiran el concert ‘Els 4 elements’

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El proper dijous, 20 de setembre a les 19.30 h, es presentarà al públic LaTemporada de tardor de l’Auditori Municipal Enric Granados amb els periodista Albert Torrents i el musicòleg Màrius Bernadó que explicaran les 23 propostes musicals que es podran veure i escoltar en aquest equipament. Per cloure la presentació, que és d’entrada lliure i tindrà lloc a la sala 2 de l’Auditori, Berta Puigdemasa i Ivan Gràcia oferiran el concert ‘Els 4 elements’.

  Albert Torrens és llicenciat en Periodisme i diplomat en Ciències Empresarials, ha obtingut també formació musical de grau mig en les especialitats de piano i cant. Des de fa anys es dedica professionalment al periodisme musical, sobretot radiofònic, com a realitzador de programes a Catalunya Música. Així mateix, desenvolupa tasques de redactor i crític a la Revista Musical Catalana i col·labora puntualment en altres mitjans de comunicació del mateix àmbit.

  Màrius Bernadó ha cursat estudis de música al Conservatori de Barcelona, de Filosofia i de Musicologia a la UAB i de Litúrgia a la Facultat de Teologia de Catalunya. És el director del Laboratori de Musicologia i de l’Aula de Música de la UdL. La seva recerca se centra principalment en els repertoris litúrgics monòdics medievals, el cant pla dels segles XV i XVI i la impremta i la tipografia musicals a la Península Ibèrica. És director de la col·lecció “DeMusica” de Edition Reichenberger (Kassel) i responsable d’altres sèries editorials dedicades a estudis de música i musicologia.

  Després de la presentació de la temporada,  Berta Puigdemasa i Ivan Gràcia ens oferiran el concert ‘Els 4 elements’, una suite per arpa y guitarra formada per quatre moviments, cadascun d’ells dedicat a un element: Aigua, Terra, Aire i Foc. El so de l’arpa i de la guitarra, dos antics instruments de corda pinçada d’identitat forta, es combinen amb l’ampli ventall de possibilitats sonores que permeten els transformadors de so del segle XXI, creant un so atmosfèric, innovadores textures musicals i exquisides melodies que transporten a l’oient a un altre món.