Postius promet desenvolupar el polígon Torre Blanca-Quatre Pilans i fer “la revolució industrial del segle XXI”

Junts per Catalunya Lleida reuneix 325 persones del món econòmic i empresarial de la ciutat per explicar el seu programa en matèria industrial i d'empresa, acompanyat per la consellera Maria Àngels Chacón

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge cedida

La candidatura de Junts per Catalunya Lleida ha reunit aquest migdia 325 persones del món econòmic i empresarial de la ciutat en un dinar per explicar el programa amb que es presenta a les eleccions municipals del proper 26 de maig. El cap de llista de la formació, Toni Postius, ha estat acompanyat per la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Maria Àngels Chacón, i ha explicat les seves propostes a una audiència que ha omplert el restaurant Finca Prats. Postius s’ha compromès a desenvolupar durant el proper mandat el polígon industrial de Torre Blanca-quatre Pilans i fer el que ha denominat “la revolució industrial del segle XXI a Lleida”.

“La nostra aposta clara per aquest proper mandat -ha dit- és fer la revolució industrial de segle XXI a Lleida i desenvolupar d’una vegada per totes el polígon de Torre Blanca-Quatre Pilans, així com tirar endavant iniciatives privades de sòl industrial vinculades a l’àmbit logístic, que crearien centenars de llocs de treball qualificats i que, en definitiva, ens permetrien poder créixer com a ciutat”. Pel candidat a paer en cap “crear llocs qualificats va en benefici de tota la ciutat i repercuteix en el comerç, en la construcció i en la resta d’activitat econòmica i social”. Postius ha avançat que ha “iniciat contactes” amb “inversors i persones vinculades amb el món empresarial per tirar endavant aquest desenvolupament indsutrial de la ciutat i podem garantir que si estem al capdavant de l’ajuntament de Lleida d’aquí a quatre anys ja no parlarem de que hem de portar empreses, sinó que aquestes inversions ja seran una realitat”.

Per Postius, “Lleida ja no en té prou amb ser capital administrativa i de serveis i ha de fer una gran aposta per la industrialització i fer aquesta revolució industrial del segle XXI”. “Tenim un gran potencial: tenim energia, tenim sòl, tenim talent, tenim una ciutat que pot oferir qualitat de vida per captar professionals de fora, un Parc Científic… Només ens cal apostar-hi”.

En el terreny de les mesures concretes, Postius ha apostat per posar el sòl públic industrial a disposició dels inversors, i s’ha centrat sobretot en “les més de 300 hectàrees del polígon de Torre Blanca-Quatre Pilans”. Per fer-ho, ha anunciat una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat i amb la Consellera d’Empresa i Coneixement perquè la Generalitat faci una aposta clara per Lleida. També ha proposat posar en marxa “un pla d’incentius fiscals” i emprendre mesures per a la necessària “agilització de l’administració local per resoldre tràmits burcràtics”. En aquest sentit, considera que una bona solució seria “habilitar els col·legis professionals com a entitats col·laboradores de l’administració perquè tramitin la majoria de permisos per garantir uns terminis concrets per resoldre tots els tràmits”.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, per la seva part, ha donat el seu “explícit i més que contundent suport” a la candidatura de Toni Postius per ser el proper alcalde de Lleida. “Actes com aquest, amb un diàleg directe amb els empresaris, ens permeten explicar la tasca de govern i rebre preguntes i inquietuds del sector”, ha dit. Chacón considera que “la dinamització del sector empresarial és clau” per una ciutat com Lleida i s’ha compromès a treballar en “el reequilibri territorial a l’hora d’ofertar captació d’inversions”. Ha assenyalat com a un dels principals reptes “adaptar les empreses a la nova economia 4.0”.