Postius inicia contactes amb la societat civil per formar una llista basada en la transversalitat

  L’alcaldable del PDeCAT a Lleida, Toni Postius, i el president cessat de la Generalitat, Carles Puigdemont, es van reunir ahir a Bèlgica, on aquest va encomanar al candidat“la derrota el bloc del 155” a la Paeria en els comicis municipals del 2019

  El candidat del PDeCAT a les eleccions municipals a la Paeria, Toni Postius, explica que ha iniciat contactes amb diferents persones de la societat civil lleidatana per tal de formar “una llista transversal que aglutini el màxim nombres de sensibilitats possibles” per tal d’assolir l’alcaldia a Lleida. Concreta que es tracta de persones vinculades al món de la cultura, al procés sobiranista i generadores d’opinió, entre d’altres.

  Ahir, Postius es va reunir amb el president cessat de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Bèlgica, on van conversar de diferents temes, sobre com es va viure l’1 d’octubre a Lleida, els resultats dels comicis del 21 de desembre o sobre les properes eleccions municipals del 2019, en les quals, Puigdemont encomana a Postius “que derroti el bloc del 155”.

  Sobre els comicis municipals del 2019, Postius considera que seran diferents pel context, “per la situació política, per la repressió judicial que l’Estat espanyol seguirà exercint” i que, per tant, “tot el que passi a Catalunya serà transcendental des del punt de vista local”. Quan el procés de primàries del PDeCAT el va ratificar com alcaldable, va registrar la marca “Junts per Lleida”, diu, “com un mecanisme per protegir aquesta marca electoral”, tot i que encara no confirma que es presentin amb aquesta nomenclatura. El candidat reivindica el paper de Lleida com a “l’altra capital de Catalunya, la de Ponent” i que esdevingui “actor de la construcció de la República”.

  Sobre les vivències que van tenir lloc durant el referèndum de l’1 d’octubre a Lleida, Postius explica i critica que “vam viure una repressió policial brutal per part dels cossos policials de l’Estat” i “l’actitud del màxim representant institucional, Àngel Ros”. Aquest, diu, “en ves de posicionar-se al costat del poble, de la gent que volia votar, ho va fer al costat dels del 155, com a president del PSC”. A més, el candidat remarca un altre episodi negre “quan una comitiva policial va entrar la Museu de Lleida i va robar patrimoni de la nostra ciutat també per l’aplicació d’aquest article 155”. Des d’aquest punt de vista, responsabilitza d’aquest episodis “al tripartit del 155, tant a nivell nacional com en clau local”.

  A la reunió mantinguda a Waterloo, Carles Puigdemont va lliurar a Postius una carta adreçada als i les cantaires que cada dilluns al vespre ens trobem a la plaça de la Paeria per exigir l’alliberament dels presos i el retorn dels càrrecs cessats del Govern.

   

  Finalment, Postius remarca el “missatge de determinació de la societat lleidatà”, apuntant al fet que les eleccions del passat 21 de desembre van permetre que, per primera vegada, les forces independentistes superessin en més del 51% de vots, en uns comicis amb una participació rècord. Un fet que remarca “malgrat que des del govern municipal s’intenti traslladar que Lleida s’ha despenjat del procés”.