Portes obertes al Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata en record a Domènech i Montaner

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    El proper dijous 27 de desembre, es commemora el naixement i la mort de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Per aquest motiu, l’Agència de Promoció de Ciutat «Reus Promoció», responsable de la gestió de les visites a l’Institut Pere Mata, realitzarà per aquell dia una Jornada de portes obertes al pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata, obra de Domènech i Montaner, en horari d’11 a 14 h i de 16 a 18 h. L’entrada és gratuïta per a tots els visitants i no es necessària la reserva prèvia.

    Lluís Domènech i Montaner va realitzar diferents obres a Reus, entre les que destaquen el conjunt de l’Institut Pere Mata (1898), la casa Rull (1900), la casa Navàs (1901-1907) i la casa Gasull (1911), sent la ciutat amb més patrimoni de l’arquitecte, després de Barcelona. La construcció de l’Institut Pere Mata va iniciar la brillant etapa modernista que va viure la ciutat de Reus i va marcar l’estil arquitectònic que posteriorment es va desenvolupar a la ciutat, principalment en l’obra de Pere Caselles.

    En el marc de les accions que realitza la Taula Domènech i Montaner, en la que també participen els Ajuntaments de Barcelona i Canet de Mar, el Centre d’Estudis Domènech i Montaner de Canet de Mar també es suma a la commemoració d’aquesta efemèride i ha preparat a la seva localitat l’acte Domènech i Montaner, les tres mirades. Espectacle teatralitzat i vermut modernista, que es portarà a terme el dissabte 29 de desembre a les 12 del migdia a la Riera Sant Domènec de Canet de Mar.