Polèmica per la suposada mort d’un bou embolat a les festes de La Cava

    Animanaturalis denuncia la mort d'un bou a les festes de Deltebre

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    La temporada taurina a les Terres de l’Ebre està a punt d’acabar, però la polèmica encara continua: la plataforma AnimaNaturalis denuncia la presumpta mort d’un bou embolat a les festes de Deltebre aquest dilluns, dia 14 d’agost.  Segons publiquen en un comunicat, “aquest any, tenim molts ulls posats a l’hora de vigilar els correbous ja que els propis veïns de diferents pobles ens informen si detecten maltractaments als animals”, explica Aïda Gascon, directora de l’organització.

    A les xarxes socials s’han escampat vídeos i imatges d’un bou embolat que va defallir després que se li trenquessin les potes durant un concurs d’emboladors a les festes de La Cava. Diverses fonts han avisat a l’organització que l’animal va  morir a causa d’un traumatisme crano-encefàlic,tot i que n’hi ha d’altres que apunten que l’animal va ser sacrificat després de trencar-se el coll degut a la força entre l’animal i els emboladors perquè el bou estava subjectat al cap per una corda lligada amb un piló de fusta. Des de l’organització afirmen que “denunciaran aquest fet perquè el Departament d’Interior investigui que va ocórrer exactament ja que només la Generalitat pot accedir a l’acta del veterinari” i afegeixen que “és el segon bou, com a mínim, que mor durant els correbous a casa d’un <tracte brutal> que pateixen. El 29 de juny, a Camarles, durant les festes dels <Lligallos>”.

    Per l’altra banda, l’Agrupació de Penyes Taurines de les Terres de l’Ebre ha parlat amb aquest mitjà assegura que l’animal està viu.