El ple de l’Ajuntament aprova la renovació de la flota de busos de Reus Transport

    La modificació de crèdits en el pressupost de l’Ajuntament destinarà 2,7 milions d’euros ingressats via préstec a llarg termini a finançar la operació

    L’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 1 de desembre, en sessió plenària l’operació que permetrà finançar la renovació de la flota d’autobusos de Reus Transport. Concretament, el plenari ha aprovat la modificació de crèdits en el pressupost de l’Ajuntament per destinar 2,7 milions d’euros ingressats via préstec a llarg termini a finançar la renovació de la flota de busos municipals. El procés de renovació dels vehicles planteja el lliurament d’unitats de forma esglaonada, per permetre que l’aportació municipal no s’hagi de fer de cop.

    Reus Transport ja ha licitat el contracte per renovar la flota. La previsió és adquirir 13 vehicles nous, i el plec de condicions preveu diverses opcions: l’arrendament dels vehicles durant 10 anys, amb manteniment i cobertura de riscos inclosos; i la compra, també amb manteniment i cobertura de riscos durant 10 anys. Segons les ofertes presentades i les possibilitats de finançament, s’escollirà l’opció més adient. El pressupost de licitació del contracte, és de 8.408.344 euros en cas d’arrendament i de 7.426.584 euros en cas de compravenda.

    Està previst que l’adjudicació es faci entre final d’any i principis de 2018. El lliurament de les noves unitats s’ha programat amb el calendari següent: 5 unitats el novembre de 2018, 5 unitats el febrer de 2019, i 3 unitats el juny de 2020.

    Actualment la flota de Reus Transport consta de 13 autobusos i 2 microbusos, amb una antiguitat mitjana de 9 anys. El servei actual obliga a realitzar aproximadament 65.000 km/any per vehicle. Si s’extrapola el quilometratge realitzat pels vehicles respecte al quilometratge òptim, determina una antiguitat superior a la real, amb una mitjana de 10,74 anys, edat resultant després de tenir en compte l’ús de cada autobús.