Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Aquestes són les platges per a gossos d’aquest estiu a BCN

Avatar photo
La capital catalana i els municipis de la seva AMB ofereixen espais aptes perquè les mascotes de la casa es puguin refrescar
Gossos
Font: Ajuntament de Barcelona

La calor ja es fa notar a tot el territori català i les platges són un dels destins més estimats i buscats per tota la ciutadania. Els humans hi podem accedir sense cap problema, però hi ha qui encara té alguna restricció. Molts municipis de la costa encara prohibeixen la presència de gossos a les platges durant aquests mesos; segons les ordenances i normes de cada Ajuntament, la raó és que podrien molestar als banyistes. No obstant això, hi ha espais a la costa de Barcelona i la seva Àrea Metropolitana que sí que permeten l’entrada dels animals perquè puguin gaudir i refrescar-se tal com ho fem nosaltres. De fet, la majoria d’aquests espais es troben a la comarca del Maresme. Aquesta és la llista completa: 

Platja de Llevant, Barcelona

A la part nord de la platja de Llevant s’instal·la, durant la temporada alta de bany, una àrea delimitada perquè hi accedeixin ciutadans amb gossos. L’àrea de gossos de la platja de Llevant funcionarà del 25 de maig a l’11 de setembre, durant la temporada alta de bany.

Només hi podran accedir els gossos identificats amb microxip i el seu horari és de 10:30 a 19:30. La platja de gossos és un espai separat físicament de la resta de la platja de Llevant, que manté les tanques perimetrals a la zona del trencant amb l’aigua i a l’espigó, per evitar que els gossos en puguin sortir.

Platja Patins de Vela, Badalona

L’Ajuntament de Badalona habilita aquest espai des de l’any 2022, ubicat darrere de la piscina municipal Mireia Belmonte. Està delimitada per tanques, per tal de separar-la de la resta d’usuaris. El seu horari és entre les 12:00 i les 19:00 tots els dies de la setmana. Per poder accedir a l’espai, els gossos hauran d’estar correctament identificats amb el seu xip pertinent. La platja compta amb uns 900 metres i el seu aforament està limitat a uns 40 gossos.

Platja de les Salines, Cubelles

Es tracta d’un espai semiurbà que va habilitar l’ajuntament durant l’any 2015. L’espai està format per uns 45 metres quadrats de sorra fina que no disposa d’equipament especial per als animals. Es tracta d’un terreny lliure d’obstacles perquè els animals puguin jugar i córrer sense cap mena de problema.

L’horari d’aquesta platja és de disposició total per als usuaris, sense cap mena de restricció. Els gossos hauran de disposar de microxip, cartilla de cens i carta de vacunació. 

Platja de les Marines, Gavà

La platja de Gavà compta amb un espai perquè hi accedeixin els ciutadans i ciutadanes amb gossos. L‘àrea, d’uns 1.000 metres quadrats, està ubicada entre els carrers Vandellòs i Tamarit.

A partir de l’1 de juny i fins al 24 de setembre es podrà accedir a aquest espai, sempre que es cumpleixi la normativa, de 8.30 del matí a 20.30 de la tarda.

La seva capacitat és per 100 persones i 75 gossos. Es tracta d’un espai que garanteix la convivència, la seguretat i la higiene entre persones usuàries i els seus animals, delimitat, controlat i amb els serveis necessaris. Hi ha control d’accés, aforament i es comprova que els gossos estan censats, un requisit indispensable per accedir-hi.

Cala Vallcarca, Sitges

És l’única platja de Sitges que permet l’accés amb gos. Està una mica més aïllada de la resta de platges i al seu entorn hi ha un petit bosc.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

seven + 10 =

Notícia anterior
Presentació del Meeting Special Olympics de Reus

Reus acollirà el primer Meeting Special Olympics amb esportistes de tot Europa

Notícia següent

‘Ànimes del Pirineu’, la cobla-fusió d’enguany del cicle Música als Castells a Balaguer

Notícies relacionades