La plataforma del Sénia demanarà la intervenció d’Europa per fer complir l’anul·lació de la indemnització del Castor

    L'organització i l'Ajuntament d'Alcanar exigeixen al govern espanyol que retiri l'ordre per seguir cobrant l'any que ve a la factura del gas pel fallit magatzem

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    La plataforma en Defensa de les Terres del Sénia i l’Ajuntament d’Alcanar han exigit al Ministeri d’Energia que suspengui l’ordre publicada al BOE, aquest dimecres, i que es va autoritzar l’endemà de la sentència del TC, que autoritza a seguir cobrant als consumidors de gas la part que correspondria per al 2018 de la factura del Castor, una cobrament que l’alt tribunal considera inconstitucional. Per pressionar perquè es compleixi la resolució del TC, la plataforma escriurà al Banc Europeu d’Inversions (BEI), a la defensora del Poble Europeu, a la Comissió de Peticions i al Parlament Europeu, així com a tots els grups europarlamentaris. També es farà arribar la petició al Síndic de Greuges i a les organitzacions de drets dels consumidors. “Un govern seriós i responsable ha d’exigir la devolució dels diners i demanar disculpes”, ha reclamat la portaveu Cristina Reverter.
    Per altra banda, l’alcalde d’Alcanar, el republicà Alfons Montserrat, ha apuntat que el grup d’ERC al Congrés demanarà la compareixença del ministre d’Energia, Álvaro Nadal, perquè justifiqui el motiu pel qual no s’han suspès els cànons i peatges del Castor per al 2018 un cop coneguda la sentencia del Tribunal Constitucional i perquè detalli com es resoldrà el retorn dels diners que ja s’han pagat.