Plantació popular d’arbres al bosquet de Palauet de la Bordeta

  L’Ajuntament de Lleida ha donat suport a la iniciativa i farà el possible per preservar aquest espai

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Els veïns i les veïnes de la Bordeta han participat aquest diumenge en la tercera plantada popular d’arbres d’enguany al bosquet de Palauet del barri. L’activitat ha tingut com a convidat especial, el Sr. Postu. La setantena d’arbres que s’han plantat s’han aconseguit a través de donacions de particulars, de l’Institut Maria Rúbies -una desena- i d’Osmon -també una desena-. N’hi ha diverses espècies: pins, oliveres, alzines, etc.

  Els tinents d’alcalde Jordina Freixenet, Sergi Talamonte i Anna Campos, i la regidora Elena Ferre s’han sumat a la iniciativa, promoguda per les entitats Salvem el bosquet de Palauet i Osmon -destinada a la millora mediambiental de Lleida-.

  Talamonte ha assegurat que la Paeria farà el possible per preservar aquest espai verd i per integrar-lo a la xarxa de parcs urbans en el plantejament urbanístic de la ciutat. El regidor de transició energètica ha donat suport també a la proposta de plantar els arbres de Nadal en aquest entorn. La Plataforma informarà a través de les xarxes socials de la iniciativa de replantar els arbres de Nadal, perquè les famílies els puguin portar i contribueixin a la recuperació d’aquest espai.

  Igualment, Campos, com a regidora de barri, ha remarcat la implicació de la plataforma per salvar el bosquet, ja que el veïnat no vol perdre aquest espai i s’ha d’intentar conservar-lo perquè la ciutadania el pugui gaudir.

  L’Ajuntament ha instal·lat boques de reg en aquest entorn per regar els arbres. A més, s’han posat 15 caixes de nius adaptades als diferents ocells que hi ha, que s’han repartit pels arbres del bosquet, alguns dels quals amb fruits, com figueres, perquè els ocells en puguin menjar.