Petrolis Independents començarà a retirar dissabte les plaques franquistes de Lleida

    La companyia petroliera diu que la societat civil farà el que li toca a l'Ajuntament, que ''incompleix la Llei de Memòria Històrica''

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    La companyia de benzineres de baix cost Petrolis Independents començarà aquest dissabte a retirar les primeres plaques franquistes dels 342 edificis de Lleida ciutat on encara perviu aquest símbol, després d’obtenir per escrit l’autorització de l’alcalde Àngel Ros perquè puguin ocupar la via pública, si s’escau, per poder-les treure. Al mateix temps, la companyia farà una crida a través de les xarxes socials per demanar voluntaris que col·laborin en la retirada, fent servir el hastag #Francohamort. Petrolis Independents adreçarà en els pròxims dies una carta als presidents de les comunitats de veïns que tinguin una placa franquista a la façana per oferir-los a treure-la immediatament sense cap cost. Els propietaris de la firma petroliera expliquen que contactaran aviat amb aquells responsables de comunitat que no responguin a la petició.

    Els propietaris de Petrolis Independents, Joan Canadell i Jordi Roset, han volgut recordar a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ”està incomplint la Llei de Memòria Històrica, que estableix molt clarament que els ajuntaments, amb els seus propis recursos, han d’eliminar els símbols franquistes que perviuen als seus municipis”. I han reblat: ”alcalde nou pateixi, la societat civil sempre actua quan els governants no responen”.