Pengen un vídeo on un mestre de Lleida diu que ser homosexual és un defecte

  L'ha fet públic el SEPC de Secundària a Lleida aquest dimecres al matí al seu facebook en resposta a una carta de suport d'exdocents del centre al mestre

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  El SEPC de Secundària de Lleida ha penjat aquest dimecres al matí un vídeo al seu facebook en què es pot veure com el professor de filosofia de Lleida acusat d’homòbof diu que ser homosexual és “un defecte, una anomalia i antinatural”. Són imatges gravades el 6 de juny per un alumne amb el seu telèfon mòbil ja al passadís de l’institut Gili Gaya de Lleida, després que alguns alumnes s’aixequessin i sortissin de classe, segons van explicar, perquè el mateix mestre va dir a l’aula que ser homosexual era una malaltia. Els alumnes han decidit fer públic aquest vídeo després que un grup de 30 exprofessors hagi fet arribar una carta a alguns mitjans de comunicació en què critiquen que els fets es van explicar a través de la versió dels alumnes de l’aula sense haver escoltat altres veus i que els preocupa el “linxament mediàtic” al professor en qüestió i que se l’hagués sotmès a un “escarni públic” per uns comentaris fets a classe, “presumptament en un ambient de debat i, per tant, en què tothom opinava. Els alumnes neguen en canvi que existís cap debat i consideren que aquestes “opinions” són “inadmissibles” i que seria “vergonyós” que tornés a fer classes en una aula. Els alumnes han pintat amb els colors LGTBI la porta de l’institut com a reivindicació.
  El vídeo comença amb retrets del professor a un dels alumnes per haver abandonat l’aula. “És una reacció immadura i t’has portat molt malament”, li diu. L’alumne en qüestió li retreu que hauria d’aprendre d’ells i evitar fer comentaris homòfobs i el professor li respon que ell no el pot ensenyar res. “L’alumne ha de escoltar allò que li presenten, li sembli bé o malament”, diu. “Dons no em sembla bé”, respon l’estudiant. “Doncs no aprovaràs”, diu seguidament el mestre, que considera que l’alumne li ha faltat al respecte.

  La gravació avança i el professor llavors reconeix que “ser homosexual és un defecte, una anomalia i no natural”. L’alumne es posa les mans al cap i el mestre afegeix que “ara, està bé dir que és normal però no és normal. Ho diu el sentit comú i és una veritat científica”. “El que passa és que si dic el que dic jo et denuncien”, lamenta el mestre, que afegeix que com a professor de filosofia pot dir-ho tot. “Et convido a pensar, no a reaccionar així”, li etziba a l’alumne.

  Al final de la gravació s’escolta com el professor segueix amb la mateixa tònica i diu que “ningú neix homosexual” i que “la homosexualitat no és una condició natural”. Una altra alumna llavors li replica que aquesta és la seva opinió però que no pots ensenyar això a classe i ell conclou que “no és una opinió, està fonamentat”.

  Des del SEPC de Secundària a Lleida expliquen que aquesta gravació s’ha publicat a les xarxes socials en resposta a la carta publicada aquest dimarts pel diari la Manyana, escrita per un conjunt d’exprofessors, donant suport i solidaritzant-se amb el professor de filosofia homòfob, on, a més s’acusava als mitjans i les entitats d’haver escoltat només la versió de l’alumnat.