Penes de 14 anys de presó per intentar atropellar mortalment un home a Tarragona

  Els dos processats van envestir la víctima amb un cotxe i la van arrossegar uns 300 metres sota el vehicle

  La fiscalia sol·licita penes de 12 i 14 anys de presó per a dos individus acusats de colpejar i intentar atropellar mortalment un home al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. Els fets es remunten a la nit de Nadal del 2012 quan els processats i la víctima van mantenir una discussió a l’interior d’un pub. De matinada, els dos processats van anar a buscar l’altre home al carrer i li van etzibar si “els estava vacil·lant”. Després, li van propinar “nombrosos cops de puny i cops” a l’home per tot el cos i, seguidament, van pujar a un vehicle i el van envestir de manera sobtada. La víctima va quedar atrapada entre una roda i els baixos del vehicle, però els processats van seguir conduint fins que, al cap d’uns 300 metres, la víctima es va desprendre del vehicle i va quedar estesa a terra. La fiscalia els acusa d’un presumpte delicte d’assassinat en temptativa. A més, l’home que conduïa no tenia carnet i s’enfronta a mig any de presó per un delicte contra la seguretat del trànsit.
  Segons el relat del fiscal, sobre la mitjanit del 24 de desembre del 2012, la víctima va arribar al pub Magic, ubicat al bloc Sant Jordi del barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, a l’interior del qual es trobaven els processats conversant amb una dona. A continuació, la víctima va començar a parlar amb la dona, ja que es coneixien, originant-se aleshores una discussió per aquest motiu entre els processats i la víctima “que no va anar a més”.

  Sobre les tres de la matinada, aquestes quatre persones, que eren els únics clients que quedaven al pub, se’n van anar perquè tancava. D’una banda, els processats van marxar en un cotxe, i la víctima i la dona van fer-ho en un altre vehicle en direcció a un segon bar.

  Com que aquest establiment estava tancada, la víctima i la coneguda van aparcar el cotxe i es van quedar escoltant música. Sobre les 4:40 hores van aparèixer allà els processats en un vehicle Audi A8, van aparcar a prop d’on es trobaven les altres dues persones i, després de baixar del cotxe, van etzibar a l’home si “els estava vacil·lant”. Després va començar una discussió entre ells quan es trobaven al mig del carrer.

  En el transcurs de la discussió, “amb ànim de menyscabar la integritat del perjudicat, els processats li van propinar nombrosos cops de puny i cops per tot el cos, provocant-li ferides sagnants”. Quan van aturar l’agressió, els processats van pujar al seu vehicle, ocupant un d’ells el seient del conductor i l’altre el de copilot. Per la seva banda, la víctima es va dirigir al seu cotxe, però es va girar i va començar a caminar en direcció al cotxe dels processats.

  “Va ser aleshores quan, estant ambdós processats d’acord en acabar amb la vida de la víctima i amb la finalitat d’assegurar el seu propòsit, ja que l’home no tenia possibilitat alguna de defensa i no s’esperava la seva reacció, el conductor va accelerar sobtadament el cotxe i va envestir a la víctima, el qual va quedar atrapat entre una roda i els baixos del vehicle. Malgrat tot, i tenint ple coneixement d’això, el processat va seguir conduint mentre arrossegava la víctima fins que, aproximadament a uns 300 metres, es va desprendre i va quedar estès a terra, fugint els processats del lloc”, resumeix el fiscal.

  En el moment dels fets, el processat que conduïa el vehicle ho feia sense tenir vigent el permís de conduir perquè no l’havia obtingut mai. Com a conseqüència d’aquests fets, la víctima, de 43 anys, va patir politraumatismes, fractura de pelvis, fractures costals, contusió pulmonar, insuficiència respiratòria aguda, fractura d’escàpula i diverses abrasions. Per curar-se va requerir tractament mèdic quirúrgic i 176 dies, 57 dels quals van ser d’hospitalització.

  Les despeses mèdiques dispensades per l’Hospital Joan XXIII de Tarragona van ascendir a 36.993 euros i van ser costejats per l’Institut Català de la Salut. El processat que conduïa el vehicle es va evadir de l’acció de la justícia el dia dels fets i no va ser localitzat fins el 24 d’octubre de l’any passat, sent detingut i ingressant en presó provisional per aquesta causa el 25 d’octubre del 2016.

  Segons el fiscal, els fets són constitutius d’un delicte d’assassinat en grau de temptativa i d’un delicte contra la seguretat vial. Per al conductor, la fiscalia sol·licita 14 anys de presó com a autor d’un delicte d’assassinat en temptativa i la prohibició d’aproximar-se a menys de 200 metres i comunicar-se amb la víctima durant un termini de 24 anys. Pel delicte contra la seguretat vial, el ministeri públic reclama sis mesos de presó per a l’home.

  L’altre processat, considerat coautor de la temptativa d’assassinat, s’enfronta a la pena de 12 anys de presó i a la prohibició d’aproximació a menys de 200 metres i de comunicació amb la víctima durant 22 anys.

  La fiscalia sol·licita que els dos processats indemnitzin conjuntament i solidària a la víctima amb 14.500 euros pels dies que va trigar en recuperar-se de les lesions i en 20.000 euros per les seqüeles sofertes, inclosos els danys morals. També es reclama que indemnitzin l’Institut Català de la Salut amb 36.993 euros per les despeses mèdiques.

  El judici se celebrarà a la secció segona de l’Audiència de Tarragona.