El PDeCAT reclama més atenció de la Paeria en el mateniment dels boscos urbans de Balàfia i Cappont

    Reclama que es delimitin els sorrals i la zona d'aparcament de Balàfia, que es millori la senyalització vertical referent a mascotes, que hi hagi més papereres i que s'arrangi la il·luminació de Cappont

    El grup municipal del PDeCAT presenta un prec a la Comissuió Informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat, que se celebra avui, per reclamar que la Paeria dediqui més atenció al mateniment dels bosquets urbans dels barris de Cappont i del Balàfia. En tots dos boscos s’han registrat deficiències que en alguns casos tenen a veure amb conductes incíviques i, en uns altres, en l’absència d’un treball de conservació.

    Entre els aspectes que recull el prec hi ha la petició de delimitació de la zona del sorral del bosquet de Balàfia, atès que actualment la sorra s’escampa cap a la part enjardinada. També es veu convenient marcar amb algun obstacle físic la zona d’aparcament per evitar que els vehicles estacionin fora de la zona habilitada. En el cas de Balàfia també s’aprecien deficiències en la senyalització. Els indicadors que fan referència als animals de companyia no inclouen avisos sobre les sancions que es poden aplicar en cas d’incompliment de l’ordenança i, a més, per les seves dimensions reduïdes, passen pràcticament inadvertits als propietaris de gossos. Per una altra part, el panell informatiu del bosquet ha desaparegut i només hi ha quedat l’estructura de fusta que el sostenia.

    Pel que fa a la neteja, el grup municipal ha detectat un dèficit de papereres, sobretot a prop dels bancs i de les zones més concorregudes. El text també es refereix a la reparació dels punts de llum del bosquet de Cappont, destrossats per una acció vandàlica, per bé que ja ha començat a treballar-se en aquest tema aquesta mateixa setmana.

    La regidora Marta Gispert ha expressat “la preocupació per l’estat de manteniment dels dos bosquets urbans, recentment inaugurats” i la necessitat d’actuar “en els casos d’incivisme que s’hi produeixen” així com “fer les accions necessàries per al manteniment òptim d’aquests espais”.