Passen a disposició judicial els pares del nadó ingressat a Joan XXIII

    La parella està acusada de presumptes delictes de lesions i violència física habitual en l'àmbit de la llar

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    Els pares del nadó d’un mes ingressat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona han passat a disposició del Jutjat d’instrucció número 2 de l’Audiència de Tarragona a les nou del matí d’aquest dissabte. La parella, un noi de 21 anys i una noia de 22 anys i veïns de Montblanc, van ser detinguts aquest dijous després que es confirmés que l’infant patia lesions compatibles amb maltractaments. En concret, el nadó presentava una hemorràgia cerebral i altres lesions internes que s’haurien produït anteriorment, que no eren visibles a simple vista. A la parella se li atribueixen els presumptes delictes de lesions i violència física habitual en l’àmbit de la llar.
    El detingut té un antecedent similar amb un fill més gran, fruit d’una relació anterior amb una altra parella. El 2017 va acudir a l’hospital amb aquest nadó i, davant les sospites de maltractament, els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació contra el pare. El cas, però, es va arxivar perquè no es van poder provar els fets.

    A banda, la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA) va assumir la tutela del nadó després d’iniciar un expedient de desemparament. El Departament d’Afers Socials es personarà com a acusació particular a la causa judicial en defensa dels drets de l’infant.