Pacte al Consell Comarcal del Baix Penedès entre el PSC i Junts x Catalunya

  El ple de constitució tindrà lloc el pròxim dilluns dia 15 de juliol a les 12 hores a la Vil·la Casals

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge del pacte entre el PSC i Junts x Catalunya al Consell Comarcal del Baix Penedès. Foto: Cedida

  Els grups comarcals de PSC-CP i Junts X Cat van arribar aquest dijous 11 de juliol de 2019 a un acord de govern al Consell Comarcal del Baix Penedès que atorgarà la presidència del mateix a l’Alcalde de l’Arboç, Joan Sans.

  L’acord entre les dues forces polítiques ha arribat desprès de setmanes de converses per tal d’establir un full de ruta de la legislatura on l’única prioritat sigui la comarca del Baix Penedès i el progrés de la seva gent.

  Ambdues formacions consideren que aquest acord és un clar exemple de diàleg i convivència entre sensibilitats polítiques diferents, que té com a únic objectiu millorar els serveis que es presten a les ciutadanes i ciutadans del Baix Penedès, i exigir de la resta d’administracions les Inversions que es necessiten per situar la comarca al lloc a on es mereix.

  L’acord marc a que han arribat les dues formacions té els següents grans punts programàtics:

  Potenciar el treball de la Xarxa Comarcal d’Ocupació per millorar les condicions laborals dels habitants del Baix Penedès.
  Compartir una estratègia territorial conjunta amb el màxim de consens polític al territori per atraure inversions que ajudin a dinamitzar social i econòmicament el Baix Penedès.
  Treballar en xarxa amb d’altres comarques i el conjunt dels municipis per tal de millorar la mobilitat al territori de la comarca del Baix Penedès.
  Desenvolupar el turisme, el sector serveis i el desenvolupament de la industria i del coneixement com els grans eixos d’activitat sobre els que s’ha d’assentar el creixement econòmic del Baix Penedès i la seva gent.
  L’augment de la despesa social en beques menjador, transport, i tots aquells serveis i programes que necessita la majoria social al Baix Penedès.
  La sostenibilitat i la protecció medi ambiental com a elements transversals sobre els quals s’ha d’implementar les mesures derivades del pla estratègic comarcal.

  Des de Junts X Cat i PSC han valorat conjuntament, de forma positiva, les sinèrgies en les que ambdues formacions hem treballat plegats als darrers anys, i ara, amb una proporció diferent, continuaran treballant donant un nou impuls als projectes estratègics comarcals en el proper mandat 2019-2023, amb l’únic objectiu de col·laborar i treballar pel millor futur col·lectiu del territori i la seva gent.