Les obres de les Glòries es reprendran al març

  L'Ajuntament ha repartit l'adjudicació en deu lots per evitar nos riscos

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
   L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’empresa municipal BIMSA, ha adjudicat aquest dimarts les obres pendents dels túnels i la plaça de les Glòries, aturades l’abril de l’any passat després de diversos incompliments i endarreriments amb l’antic adjudicatari. La previsió és que els treballs es reprenguin el pròxim mes de març i el seu pressupost final és de 81,7 MEUR. D’aquests, 68,8 MEUR corresponen a l’obra civil dels túnels, que s’allargarà gairebé tres anys, i els altres 12,9 MEUR són per als treballs a la plaça, que es preveu que acabin a finals d’aquest mateix 2018. Cada projecte s’ha dividit en cinc lots i s’ha adjudicat a diferents empreses per tal de “diversificar” els adjudicataris i “evitar riscos”.
  El govern municipal defensa que amb aquest sistema d’adjudicació per lots es redueix la pressió a la baixa sobre les ofertes econòmiques de licitació i s’impedeix que hi hagi baixes excessives que posin en risc la seva posterior execució. També s’evita el risc que suposaria, diu l’Ajuntament, que una obra d’aquesta dimensió anés a parar a mans d’un únic adjudicatari.

  Tot i això, alguns grups de l’oposició ja han mostrat el seu recel en veure el nom d’alguna de les noves empreses adjudicatàries. ERC lamenta que un gruix important de l’obra, que xifren el el 40% del pressupost, vagi a parar a mans de Ferrovial per la seva “vinculació amb la corrupció” i amb “casos com el 3%”.

  Altres empreses que han estat adjudicatàries d’alguna de la part de la represa de l’obra de les Glòries són Acciona, Copcisa, Vias y Construcciones, CRC, Dragados, Acsa, Sacyr, OHL, FCC, Rubau, Romà, Deco, José Antonio Romero Polo o Construccions Pérez Villora.