Obert al trànsit el carrer Sant Martí

  Les obres de millora, que estan pràcticament acabades en el primer tram, inclouen la renovació íntegra del clavegueram i la xarxa de distribució d’aigua potable, així com la millora de l’enjardinament

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Ajuntament de Lleida ha obert al trànsit aquesta setmana el Carrer Sant Martí davant l’avenç de les obres que del primer tram d’aquesta via, que estan pràcticament acabades. Les actuacions s’han centrat en la renovació íntegra del clavegueram i la xarxa de distribució d’aigua potable, així com en l’eixamplament de les voreres, la renovació íntegra de la calçada i un augment de l’enjardinament del vial.

  El primer tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme, Toni Postius, ha visitat avui el carrer Sant Martí acompanyat dels tècnics que han dirigit les obres. El responsable d’urbanisme s’ha manifestat satisfet pel resultat de les obres “que permeten pacificar el trànsit a la zona, dignificar el carrer i millorar l’accessibilitat dels veïns i veïnes” i ha destacat que s’han complert els terminis: “ El nostre compromís era que, abans d’iniciar la temporada de Nadal, el gruix de les obres estiguessin acabades i es poguessin obrir al trànsit. Ara queda pendent plantar els arbres, acabar d’instal·lar els punts de llum dels fanals… – també s’ha aprofitat aquestes obres per canviar-los- i la setmana vinent tots els treballs estaran finalitzats amb detall”, ha explicat el primer tinent d’alcalde i responsable d’Urbanisme Toni Postius. Postius ha avançat que el projecte per al segon tram de les obres, que van des de l’església de Sant Martí fins a la Panera, ja està en exposició pública “i s’espera que les obres es puguin iniciar entre febrer i març per estar acabades per les Festes de Maig, tenint en compte que la zona del Centre Històric s’hi fan moltes activitats durant la primavera”

  Una renovació integral

  La renovació del clavegueram i la xarxa d’aigua potable del carrer Sant Martí és l’actuació més important que s’ha fet en aquest àmbit durant l’any 2019, inclosa en el Pla Director d’Abastament d’Aigua. El tram on s’ha actuat és el que va des de l’inici del carrer, a l’encreuament amb Prat de la Riba, fins a Camp de Mart. També s’ha renovat la canonada general que passa per aquest vial i que enllaça amb els dipòsits d’aigua de la Seu Vella, que estava en mal estat.

  L’obra també ha comportat la reconstrucció del paviment del carrer, donant més espai per als vianants, pacificant el trànsit i augmentant l’enjardinament del vial. Les voreres tenen ara una amplada de quatre metres en la major part del carrer, excepte el punt on es mantenen aparcaments de càrrega i descàrrega.

  També s’ha aprofitat per millorar les cruïlles de Sant Martí amb Camp de Mart i de Sant Martí amb Bonaire, que han passat a tenir una configuració de plataforma elevada, feta amb llambordes i de prioritat per als vianants, una actuació que han permès millorar l’accessibilitat a tota la zona.

  L’actuació ha suposat una inversió de 728.000 euros i forma part de les inversions previstes en el contracte amb la concessionària Aigües de Lleida.

  Passos endavant per adquirir l’antiga caserna de Sant Martí

  Pel que fa a l’entorn de Sant Martí, el primer tinent d’alcalde Toni Postius ha explicat que la voluntat de l’equip de govern és poder efectiva l’ adquisició de l’antiga Caserna de Policia de Sant Martí a finals d’aquest any o principis de l’any vinent. Postius ha explicat que s’està pendent de l’informe de la Generalitat “però l’acord amb el Ministeri en aquest sentit és ferm i, per tant, també serà una realitat que tota la Caserna de Sant Martí serà propietat municipal. És una zona verda i a partir d’aquí veurem quin ús li donem”.