Novetats als tallers d’educació per la salut

  La Regidoria de Salut, amb la col·laboració de l'EMAiD, crea uns dibuixos animats per arribar al públic infantil

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La Regidoria de Salut ha actualitzat els personatges d’alguns dels seus tallers d’educació per la salut, adaptant-los al format digital.

  D’una banda, s’han creat uns dibuixos animats per al taller Tastaolletes que es fa a P3, adreçat a educar la sensibilitat del gust, potenciar un esmorzar complert abans d’anar a l’escola, i aprendre a mastegar correctament i distingir les diferents textures i sabors dels aliments. Gràcies a la col·laboració de l’EMAiD (Escola Municipal d’Art i Disseny) s’ha creat un audiovisual amb una imatge més actual de tots els protagonistes, que acaben convidant els alumnes a un tast d’aliments. Els escenaris on es desenvolupa la història van ser creats per alumnes del cicle formatiu de grau superior d’Animació, Disseny de videojocs i entorns visuals, mentre que els personatges i l’animació digital són el resultat de la feina feta pel guanyador del concurs convocat per la Regidoria de Salut, exalumne del mateix cicle superior, Raúl Domínguez Jiménez.

  D’altra banda, el taller Cric i Croc II també ha transformat les seves titelles protagonistes en format digital, a més d’introduir-hi nous personatges. El taller està dirigit a la prevenció de la càries dental, posant l’èmfasi en la higiene bucal i el consum d’aliments saludables, i s’adreça a l’alumnat de 5 anys.

  El nou format ha tingut molt bona acollida entre mestres i alumnes, i aconsegueix mantenir l’atenció dels més petits amb una estètica renovada. Un punt a tenir en compte són les veus dels personatges, que amb la nova presentació s’han pogut individualitzar i adaptar millor al caràcter de cadascun.

  Des de l’any 1994, la Regidoria de Salut Pública programa diversos tallers a les escoles de la ciutat en el marc del Programa d’Educació Alimentària i Nutricional. El programa compta actualment amb 8 tallers adreçats a educació infantil i primària, i cada any hi passen més de 4.000 alumnes. Per a aquest curs 2017-2018 hi ha programats 22 tallers del Tastaolletes i 18 del Cric i Croc II.