Una nova furgoneta d’atestats millorarà el servei de proximitat de la Urbana

  El nou vehicle està dotat amb l’equipament necessari per funcionar com a oficina mòbil

  La Guàrdia Urbana de Reus ha adquirit una nova furgoneta d’atestats per millorar el servei que presta a la ciutadania. El nou vehicle permetrà una millora en la política de proximitat del cos municipal de seguretat, ja que està dotat amb l’equipament i la tecnologia necessària per funcionar com a oficina mòbil. La furgoneta és el primer vehicle que substitueix la Guàrdia Urbana en el marc del procés de renovació de part del seu parc mòbil . L’Ajuntament ha publicat aquest dimecres, 21 de febrer al perfil del contractant la licitació de quatre cotxes patrulla.

  La nova furgoneta es destinarà principalment a l’assistència en accidents de trànsit, per atendre de manera adequada els implicats en els sinistres, i poder elaborar la documentació necessària en aquests serveis. Així mateix, la furgoneta també s’utilitzarà per realizar proves d’alcoholèmia i drogues a conductors en dispositius específics. Per la seva polivalència, el vehicle també desenvoluparà tasques d’oficina mòbil de denúncies, la qual cosa millorarà l’atenció i el servei de proximitat de la Guàrdia Urbana; i s’afegeix als serveis de proximitat que del cos de seguretat, com el patrullatge a peu dels agents i les comissaries externes de proximitat.

  L’Ajuntament de Reus va adjudicar el subministrament del vehicle a l’empresa Tarraco Centre SA, per un import de 40.458,12 euros (IVA exclòs). L’import inclou l’equipament del vehicle, el qual està dotat amb antena i emissora de ràdio homologada amb la Xarxa Rescat de la Generalitat de Catalunya, un sistema de connexió i antena 4G per a la transmissió de dades, pont de llums d’emergències, altaveus, i, entre altres elements policials, bandes reductores de velocitat del trànsit i armilles antibales.

  Renovació de la flota
  La furgoneta és el primer vehicle de la flota que renova la Guàrdia Urbana. Properament té previst adquirir quatre vehicles patrulla i una furgoneta de transport de persones, per substituir aquells vehicles amb més quilometratge, que presenten pitjors condicions i tenen un cost de reparacions major. El pressupost màxim de licitació és de 166.694,21 euros: 138.842,98 euros els quatre cotxes; i 27.851,23 euros la furgoneta.

  L’Ajuntament de Reus ha publicat aquest dimecres, 21 de febrer al perfil del contractant la licitació del quatre vehicles patrulla. Una de les particularitats dels quatre cotxes nous és que hauran de ser híbrids, d’acord a la política que impulsa l’Ajuntament de Reus de promocionar la mobilitat rodada amb combustibles alternatius.

  Els nous vehicles hauran d’estar equipats amb material policial, equipament per a detinguts, emissora adaptada per a la xarxa RESCAT, i antena GPS, entre altres.