Nova edició a Torredembarra del programa per a joves ‘Start! Formació i Feina per tu’

    Aquest programa està dirigit a joves de 16 a 24 anys que no han finalitzat amb èxit els estudis obligatoris i/o post-obligatoris i que actualment no tenen feina

    Aquest mes de juny s’inicia la segona edició del programa per a joves Start! Formació i Feina per tu! Aquest programa està dirigit a joves de 16 a 24 anys que no han finalitzat amb èxit els estudis obligatoris i/o post-obligatoris i que actualment no tenen feina.

    És un programa integral que combina accions d’apoderament i serveis d’orientació, de formació, d’acompanyament, d’inserció laboral i de manteniment, que facilita les condicions necessàries perquè els/les joves participants adquireixin les competències bàsiques necessàries per a reorientar la seva vida personal, formativa i professional. L’objectiu final és que aquests nois i noies que han abandonat de forma prematura els estudis aconsegueixin el màxim nombre d’insercions dins de la formació reglada i en el camp laboral. La UTE Fundació Intermedia i Fundació Formació i Treball són les entitats que gestionen aquest projecte, cofinançat pel SOC i el Fons Social Europeu, i emmarcat dins les iniciatives de la Garantia Juvenil.

    En la primera edició que es va dur a terme durant els anys 2015-2017 es van desenvolupar diferents accions formatives professionalitzadores en funció dels interessos dels alumnes (comerç i màrqueting, agrari, indústria alimentària, logística, serveis socioculturals i a la comunitat, transport i manteniment de vehicles, hostaleria i turisme i imatge professional) i també accions amb empreses (visites a empreses, pràctiques, mentories informatius). Els resultats de la primera edició van ser molt positius aconseguint que un 38,81% dels joves milloressin la seva ocupabilitat a través de les formacions, un 35% trobessin feina i un 18,86% tornessin al sistema educatiu reglat.

    Els joves interessats a participar en aquesta nova convocatòria poden adreçar-se al Punt d’Informació Juvenil (c / Capella, 6, 2n) en horari de 9 a 13 h o a les oficines de la Regidoria d’Acció Social (c / Muralla, 16) en horari de 9 a 14 h.