Nou programa de formació especialitzada en parcs temàtics per a emprenedors a Tarragona

    El projecte el lidera la Diputació de Tarragona i hi col·labora Port Aventura

    Els parcs temàtics, amb Port Aventura al capdavant, és un dels sectors estratègics de la demarcació de Tarragona. El projecte Enginy, liderat per la Diputació de Tarragona i amb Port Aventura World com a col·laborador, formarà 12 emprenedors per cercar les oportunitats empresarials dels parcs temàtics a partir de les necessitats detectades i possibilitar la generació d’empreses al sector. Els alumnes, que aquest divendres han donat el tret de sortida al curs, rebran 150 hores de formació especialitzada en emprenedoria i TIC aplicades als parcs temàtics per part d’experts del sector. Els participants provenen d’àrees diverses, com enginyeria informàtica, turisme, administració i direcció d’empreses o publicitat. El projecte també compta amb la participació d’Autoocupació i del Parc Científic i Tecnològic de Turisme.
    PortAventura World, conjuntament amb altres experts del sector, posarà a l’abast dels participants diversos tutors que els oferiran un total de 70 hores de mentoratge, a través de les quals identificaran i determinaran quines són les oportunitats de negoci reals en aquest àmbit. A més, està previst que els emprenedors visitin el ressort turístic per conèixer de primera mà la seva realitat i puguin testejar les seves propostes in situ.

    El diputat delegat d’Emprenedoria a la Diputació de Tarragona, Joan Josep Malràs, ha explicat que el programa, com ja va passar amb el projecte europeu PECT TurísTIC en família, vol ampliar la visió més enllà de les activitats “del món cultural o les grans fàbriques de química”. “Estudiem i mirem tot el que comporta el turisme, quins negocis i feines especialitzades hi ha, i vam veure que tenim un centre molt potent, Port Aventura, que pot generar oportunitats a aquells que busquen un negoci”, ha afirmat.