Nou episodi de col·lapse al servei d’Urgències a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell

  Els treballadors així ho denuncien i afirmen que estan desenvolupant la seva feina en unes condicions "anòmales i perilloses" per ells i pels pacients

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  Imatge de recurs de l'accés al servei d'urgències de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell el 26 de gener de 2017.
  Els treballadors de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell han denunciat un nou episodi de col·lapse al servei d’Urgències del centre sanitari. Asseguren que la situació és “insostenible” i que en les darreres setmanes s’ha assolit unes xifres “preocupants”. Així ho ha explicat la portaveu de la Plataforma de Treballadors de l’Hospital Parc Taulí, Asun Merino, que ha explicat que “hi ha 75 malalts en un espai que té capacitat per a 35 persones i 24 més que estan pendents de ser ubicats”. Els empleats alerten que aquest escenari fa que els professionals hagin que desenvolupar les seves tasques en unes “condicions anòmales i perilloses” tant per la salut dels malalts com per ells mateixos, ja que indiquen que es troben “al límit” de les seves capacitats “físiques i psíquiques”.
  La portaveu de la Plataforma de Treballadors de l’Hospital Parc Taulí, Asun Merino, ha explicat que aquest dimarts els representants dels treballadors s’han reunit amb la direcció del centre sanitari i han visitat l’àrea d’Urgències. “Ens diuen que tenim un problema d’espai i en som conscients”, afirma Merino que reconeix que el problema es resoldrà amb l’ampliació de les Urgències prevista de cara el 2020. Amb tot, alerta que cal “buscar espais alternatius” i explica que fins hi tot s’ha posat sobre la taula la possibilitat de muntar “un hospital de campanya”.

  En aquesta línia lamenta que la direcció no hagi aportat “cap solució”, tot i que els empleats admeten que s’ha incrementat la plantilla d’Urgències. “Cal que el departament de Salut es faci càrrec de la situació”, opina Merino.

  Els treballadors també han alertat que la impossibilitat de drenar pacients des de l’àrea postquirúrgica impacta negativament sobre el normal funcionament dels quiròfans del centre mèdic.