Nou Cicle alerta del “bloqueig de la vida política” i de la “confrontació caïnita”

  El corrent del PSC ha signat un document "contra la bunquerització" i que carrega contra l'empresonament dels membres elegits del Govern

  El corrent del PSC ‘Nou Cicle’ ha fet públic un document, titulat ‘Contra la bunquerització’ en què qualifica de “perillosament insensata” la decisió judicial d’empresonar els “membres elegits del Govern” i alerta que “hi ha un gran risc de renovada confrontació caïnita a Espanya”. En el document, els signants demanen l’alliberament dels empresonats i critiquen unes decisions judicials “no sols pels seus devastadors efectes polítics i socials, sinó també per la manca de rigor jurídic”. Lamenten que en aquest procés s’imposen els partidaris del “com pitjor, millor” i avisen que es “pot posar en crisi el conjunt del sistema institucional i polític espanyol i dificultar greument la seva reforma inajornable”.
  “Que es faci justícia encara que el món s’enfonsi” ha estat sempre “l’excusa dels aprenents de bruixot que des de posicions de poder han causat tota mena de desastres”, afirmen els signants, que exigeixen la llibertat dels empresonats, “com un gest d’equanimitat i de responsabilitat política, que no prejutja res”.

  Creuen que la combinació de judicialització de la política i de politització de la justícia “ha assolit una gravetat extraordinària a Espanya” i posen com a exemple que el fiscal general de l’Estat hagi afirmat que “prou paciència ha tingut ja l’Estat de Dret”. “No és amb sentiments i emocions, ni tampoc amb càlculs polítics, que ha d’actuar un Estat de Dret”, argumenten, sinó amb “justícia, prudència i responsabilitat”. En aquest sentit, critiquen la “manca de rigor jurídic” de la resolució judicial.

  El document alerta que la dreta del “a por ellos” s’ha imposat en el “terreny de les decisions més rellevants”, cosa que “es pot pagar molt car” i porta a la “bunquerització i a un bloqueig de la vida pública” que “pot durar anys” amb una “llarga seqüela d’odis i divisions” que poden posar en risc el progrés i la pau social.

  Per això els signants fan una crida a redoblar els esforços per establir “ponts de diàleg” i a la recerca de solucions polítiques.