“No ens doblegaran, tornarem a voltar per la Rambla”

Colau veu "precipitat" el debat sobre les pilones i aposta per un "anàlisi rigorós"

El plenari municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una declaració institucional unànime on condemna i rebutja els atemptats terroristes d’aquest dijous a la tarda. L’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha llegit la declaració al Saló de Cent, després d’un minut de silenci, davant de tots els regidors i altres polítics com el conseller de Presidència, Jordi Turull, o els líders del PSOE i Podemos, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, respectivament. En el text, s’avisa als responsables dels atacs: “No ens doblegaran”. I s’ha afegit: “La por no prevaldrà, tornarem a voltar per la Rambla, i ho farem amb llibertat i amor per la nostra ciutat i per la vida.

Colau veu “precipitat” el debat sobre les pilones i aposta per un “anàlisi rigorós”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, considera que el debat sobre si s’haurien d’haver instal·lat pilones a la Rambla de Barcelona és “precipitat”. “Sempre ens hem de preguntar què podem fer més i millor, tindrem temps de fer un anàlisi rigorós i no precipitat”, ha afirmat en declaracions a Catalunya Ràdio. De fet, ha assenyalat que la mesura de les pilones s’ha utilitzat en esdeveniments grans que s’han produït a la ciutat, com ara per Cap d’Any. L’alcaldessa ha lamentat que és molt difícil aturar “bàrbars” que tenen la determinació de fer mal i ha recordat que hi havia controls importants a la ciutat, tenint en compte la situació de nivell 4 d’alerta terrorista.

Colau ha afirmat que a la Rambla i a diferents punts de Barcelona hi havia mesures i que hi havia consciència que Barcelona podia ser possible objectiu tenint en compte el caràcter internacional de la ciutat. L’alcaldessa admet que tothom es pregunta què es podria haver fet més per evitar l’atropellament massiu al centre de Barcelona, però considera “precipitat” que ara es faci el debat sobre si s’haurien d’haver instal·lat pilones a la Rambla per evitar que la furgoneta accedís a la zona de vianants.

A més, Colau ha recordat que la furgoneta amb què els terroristes van cometre l’atropellament és de petites dimensions i, per tant, podria haver sortejat obstacles. “Quan hi ha bàrbars que volen fer tan de mal és difícil aturar-los, no impossible, però quan hi ha determinació per fer mal lamentablement es molt difícil”, ha conclòs.

L’alcaldessa també ha fet una crida a sortir al carrer “massivament” aquest migdia per participar del minut de silenci convocat al lloc de l’atemptat de Barcelona. “Per mostrar el rebuig ferm i la unitat de les administracions i ciutadania davant d’aquesta barbàrie però també de reafirmació en els nostres valors com a ciutat i país, els valors de la convivència, la diversitat, la democràcia i la pau”, ha afegit l’alcaldessa.

Pel que fa a la festa major de Gràcia, Colau ha considerat “lògic” que s’hagin suspès els actes tenint en compte que s’han decretat tres dies de dol i s’ha patit “un cop molt dur”. “Les famílies es mereixen que notin que tota la ciutat es volca en l’acompanyament”, ha reblat.