La neu talla la carretera del Montseny

    El trànsit s'ha tancat per evitar l'afluència de vehicles i s'ha anat acumulant gruix durant el matí

    La carretera BV-5114 està tallada des de vora les 12 hores del matí en el seu tram entre Campins i Santa Fe del Montseny. Davant la previsió de nevades, el trànsit s’ha tancat inicialment per evitar l’afluència de vehicles, i la neu s’ha anat acumulant fins a deixar la carretera impracticable. El tall afecta un tram de 22 quilòmetres en els dos sentits de la marxa d’aquesta via que enllaça el municipi de Sant Celoni amb el Parc Natural del Montseny.
    A causa de la neu i el gel també està tallada en ambdós sentits la C-1412b a Artesa de Segre (la Noguera) en direcció el Coll de Comiols en un tram de 13 quilòmetres. D’altra banda, és obligatori circular amb cadenes a la BV-403, entre Castellar de n’Hug (Berguedà) i la collada de Toses, i a la LV-4241, al municipi de Lladurs (Solsonès). També està afectada per la neu la via que dóna accés a Rasos de Peguera (Berguedà).

    Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions s’aniran estenent per tot el territori durant aquesta tarda i es preveu que s’intensifiquin al llarg de demà. Aquesta tarda la cota de neu estarà al voltant dels 800 metres, si bé al final del dia pujarà fins als 1.100 metres. Els gruixos poden superar els deu centímetres en zones de més 900 metres d’altitud. Les comarques on es pot acumular més neu són el Ripollès, el Berguedà i el Solsonès, on la quantitat pot arribar als 30 centímetres. Al Vallès Oriental, la Selva, la Garrotxa, Osona, la Cerdanya, l’Alt Urgell, la Noguera, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà el perill serà moderat. El Servei Meteorològic de Catalunya ha publicat un avís per neu aquest diumenge a primera hora.