Neix l’Associació Esport Femení de Lleida

  El paer en cap Fèlix Larrosa encoratja l’entitat a assolir els seus objectius i l’anima a implicar-se en el nou Pla Estratègic de l’Esport de Lleida i en el programa Lleida Sport & Emotion

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’alcalde Fèlix Larrosa ha felicitat les creadores de la nova Associació Esport Femení de Lleida per la seva iniciativa i les ha encoratjat a lluitar per assolir l’objectiu d’impulsar la figura de la dona en el món de l’esport. El paer en cap ha assegurat que comparteix plenament el decàleg de l’entitat i ha desitjat tot l’èxit a les seves integrants alhora que les ha convidat a implicar-se en projectes i programes municipals com Lleida Sport & Emotion -d’impuls internacional de l’esport lleidatà- o el nou Pla Estratègic de l’Esport de Lleida.

  La tinenta d’alcalde Montse Parra ha animat l’Associació a no defallir i ha lloat l’èmfasi que posen en l’àmbit de la gestió esportiva. La presidenta de l’entitat, Eva Ribalta, ha remarcat la il·lusió amb què l’entitat inicia aquest camí, la voluntat d’aportar a la visibilització de l’esport femení i de treballar per al conjunt de l’esport de les terres de Lleida. El paer en cap de Lleida ha presidit la roda de premsa de presentació de l’Associació, que s’ha realitzat al Palau de la Paeria.

  L’estela de Dona Balàfia

  L’Associació pren el relleu a la tasca que, durant més de 10 anys, ha dut a terme Dona Balàfia, amb la finalitat de posar en valor el paper de la dona en el món de l’esport i l’activitat física.

  Objectius de l’Associació Esport Femení de Lleida:

  – Estimular la participació, ajudar i realitzar accions en favor de l’esport femení a Lleida i comarques en totes les seves dimensions

  – Impulsar comeses que donin resposta a les seves inquietuds, propostes o problemàtiques en referència al món de l’activitat física i l’esport, el femení principalment.

  – Propostes de millora per donar facilitats a les esportistes, a les entitats, a les dones que treballen per a l’esport, als col·lectius i als clubs. Amb la principal fita de fer gran l’esport lleidatà i la seva projecció al més alt nivell.

  L’entitat crea la figura d’amiga o amic de l’Associació Esport Femení Lleida, per la qual cosa no hi haurà sòcies ni es pagaran quotes.

  El logotip de l’entitat és obra de Neus Escarp, artista i esportista. Ha utilitzat els colors lila de la feminitat i verd de la salut. La tipografia engloba tota classe de ‘target’, tant masculí com femení.

  Una associació amb principis

  El decàleg de l’Associació l’integren els següents principis:

  – Igualtat efectiva de l’esport femení.

  – Equitat.

  – Tolerància zero a la violència.

  – Tolerància zero a la discriminació.

  – Fomentar i afavorir l’activitat física i esportiva per a totes.

  – Més participació femenina a tots els nivells: esportiu, juntes, llocs de decisió, federacions…

  – Presència a les xarxes socials i als mitjans de comunicació.

  – Millor promoció de l’esport base.

  – Potenciar la tecnificació de les esportistes.

  – Conciliació entre la pràctica esportiva i els estudis, la maternitat, les lesions…

  – Sector més transparent, participatiu i eficient.

  – Més visibilitat i projecció internacional.

  Organització institucional

  Els càrrecs de l’entitat són: Eva Ribalta (presidenta), Jos Farreny (vicepresidenta), Núria Duch (tresorera) i Vanesa Ortega (secretària). Vocals: Sílvia Franco, Mercè Ciutat, Anna Fillat, Carme Cabanillas, Irene Badia, Andrea Pardell. L’associació està apadrinada per l’esportista Glòria Pallé.

  L’acte oficial de presentació de l’Associació Esport Femení de Lleida tindrà lloc el pròxim divendres, 22 de març, a les 19.30 h, a la Delegació del Govern a Lleida.