Neix el projecte Som Festa Baix Penedès

  L’Associació de Joves de la Bisbal del Penedès – Els Esventats han iniciat juntament amb altres entitats juvenils de la comarca, un nou projecte d'àmbit comarcal

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  L’Associació de Joves de la Bisbal del Penedès – Els Esventats ha iniciat un nou projecte d’àmbit comarcal juntament amb altres entitats juvenils de la comarca.

  Els Esventats són un grup de joves de la Bisbal del Penedès que l’any 2014 van iniciar els tràmits per formar una nova entitat a La Bisbal del Penedès ja que aquest mancava d’iniciatives del jovent i per al jovent. Des del 2015, Els Esventats estan donant veu als joves del municipi, tot presentant al llarg de l’any una sèrie d’activitats pensades per a diversos rangs d’edat.

  D’aquesta manera Els Esventats s’han fet un lloc als actes del poble amb activitats com el Carnaval Popular, el Correbar-ris, el Joc de l’Assassí de la Pastanaga, la Gimkana Esventada i el Bingo Solidari amb l’ONG Smiles For Children. De fet, van ser els encarregats de presentar el Pregó de la Festa Major de La Bisbal d’enguany.

  Aquest setembre els Esventats, juntament amb 3 entitats juvenils més de la comarca, han iniciat un nou projecte ambiciós i amb perspectiva de futur: el “SOM FESTA – Baix Penedès”.

  Els Festucs, de Sant Jaume dels Domenys, els Tafaners de Bellvei, els Desmanegats de Les Peces i Els Esventats, s’han unit per potenciar les sinèrgies que existeixen entre aquestes entitats i seguir aprenent a treballar en equip.

  El mes de maig aquestes quatre entitats es van reunir a la Bisbal del Penedès per iniciar aquest projecte, amb el qual volen arribar a tot el jovent de la comarca i animar al jovent del altres pobles a organitzar-se i a començar projectes semblants.

  Per a dur a terme aquest projecte han rebut el suport del Jove Baix Penedès així com de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès que des del primer dia ha apostat pel SOM FESTA.

  El format del SOM FESTA el presenten en dos dies: el primer l’1 de setembre i el segon el 10 de setembre. Aquest primer any es durà a terme a la Bisbal del Penedès, però en les properes edicions l’ubicació anirà canviant en tots els pobles de les entitats que hi participem.

  El dissabte 1 de setembre es realitzarà un vermut electrònic a la Plaça de l’Esglèsia de la Bisbal del Penedès a partir de les 12:30h, en el qual hi participaran els Dj’S Ràdio Esventada, Dj Batet, Dj Manyé i PD’s Boom-Watts, tots membres de les diferents entitats juvenils.

  Durant el vermut hi haurà una sorpresa a càrrec de les quatre associacions així com la lectura del manifest juvenil 2018. En aquest acte també es podran comprar els tiquets per al sopar popular que tindrà lloc en el següent acte, el dissabte 10 de setembre.

  L’acte principal és el 10 de setembre a les Pistes de l’Escola de la Bisbal del Penedès, el qual començarà a les 18:45h amb una traca per donar pas a les 19:00h a la Xerrada “Joves amb Empenta”.

  A les 21:00h es realitzarà el gran sopar popular obert a tothom, de tots els pobles i totes les edats, a la mateixa Pista de les Escoles. El sopar consisteix en botifarra ,patata al caliu, pa amb tomàquet, aigua, vi i gelat. Els tiquets del sopar es poden comprar als següents establiments:

  – La Bisbal del Penedès: Agro-Verd, Forn de Pa Les Escales, Forn de Pa Aresmar, Fruites i verdures Montserrat, Supermercat Jaume i Cal Pere Busquet.

  – Les Peces: El cafè i Supermercat Les Peces

  – Sant Jaume dels Domenys: El Most.

  El preu del tiquet del sopar és de 6€.

  A continuació del sopar es podrà gaudir de l’espectacle del grup “Tela Marinera”, el qual donarà pas a la nit jove amb els Dj’s Ràdio Esventada, Dj Batet, Dj Manyé i PD’s Boom-Watts, tots membres de les diferents entitats juvenils.