Naix ÀGORA, la primera fira d’economia social a les Terres de l’Ebre

  Impulsada per l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre, se celebrarà els dies 13 i 14 d’abril a la Casa de Cultura d’Ulldecona

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’economia social, sostenible i respectuosa amb l’entorn i les persones es perfila com una bona alternativa per construir societats més madures i responsables. Amb l’objectiu d’afavorir i potenciar aquesta nova visió, l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre impulsa ÀGORA Fira de l’Economia Social i Cooperativa, la primera fira d’economia social a les Terres de l’Ebre.

  Es tracta d’un projecte que busca ser un punt de trobada per compartir experiències i casos d’èxit entre moltes d’aquestes propostes que des del territori s’han postulat com alternativa viable i necessària al model de capitalisme imperant i a l’hora donar-los una major visibilitat i projecció pública.

   Així més enllà del simple aparador de projectes també vol establir un espai de debat i de reflexió al voltant dels valors de l’economia social, el cooperativisme o el consum responsable. Aquesta primera fira es celebrarà els dies 13 i 14 d’abril a la Casa de la Cultura d’Ulldecona. La del dia 13 serà una jornada més professional i comptarà amb visites de diversos centres d’educació del territori. Hi haurà dos taules de debat: una del tercer sector, dedicat a les entitats que treballen en aquest àmbit per posar en comú les seues activitats i necessitats; i una altra d’agricultura. També es celebrarà un Networking de la federació de cooperatives de treball per poder identificar totes les del territori.

  La segona jornada estarà oberta al públic i comptarà amb expositors de projectes d’economia social de sectors diversos (educatiu, energètic, financer, social, de comunicació o de turisme). S’han programat xerrades sobre banca ètica, experiències cooperatives i consum responsable, i també hi haurà activitats per a xiquets i xiquetes. ÀGORA Fira de l’Economia Social i Cooperativa de les Terres de l’Ebre és un dels projectes més ambiciosos de l’Ateneu Cooperatiu ebrenc que forma part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya i que té entre els seus objectius principals enfortir l’economia social i el cooperativisme al territori, un tipus d’organització social i econòmica basada en valors democràtics i d’igualtat que permet generar llocs de treball estables i de qualitat.