La música, protagonista d’aquest cap de setmana

  Aquest divendres comença el festival Reus Teatre Musical i el dissabte l'església prioral de Sant Pere és escenari del concert coral a l'entorn del compositor reusenc Joan Domingo Vidal

  Dos esdeveniments musicals destaquen aquest cap de setmana en la programació de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017. Per un costat aquest divendres comença el festival Reus Teatre Musical, que es realitzarà fins diumenge al Teatre Bravium. D’altra banda, dissabte l’església prioral de Sant Pere és escenari del concert coral a l’entorn del compositor reusenc Joan Domingo Vidal, un dels autors més desconeguts i alhora de més qualitat del barroc tardà.

  El Bravium Teatre és escenari des d’aquest divendres i fins diumenge de la quarta edició del Reus Teatre Musical, festival organitzat per Les Artistes Locals amb el suport de Vermuts Miró. Les Artistes Locals han convertit el RTM en un festival pioner, ja que és el primer festival de teatre musical de de petit i mitjà format que s’organitza a Catalunya i a l’Estat espanyol.

  El festival comença aquest divendres a les 21:30 h amb la comèdia musical Per si no ens tornem a veure, d’Alicia Serrat i Marc Sambola, amb producció artística de Daniel Anglès, i interpretada per Anna Lagares i Edgar Martínez. Una història de disfresses i d’identitats falses on el destí, igual que l’amor, és inevitable.

  El dissabte dia 25 a les 21:30 h Mariona Castillo (intèrpret), Gustavo Llull (piano) i David Pintó (direcció) presenten una versió concert de l’espectacle 9. Les Dones de Guido Contini, de Maury Yeston, estrenat a Broadway i que alhora és una adaptació de la pel·lícula autobiogràfica de Fellini 8 1/2. A partir de les cançons del musical Nine veurem el retrat de Guido Contini, un famós director de cinema en plena crisi dels cinquanta. Una fotografia feta per les dones que l’envolten: la seva dona, la seva amant, la seva musa, la productora, les fans, les detractores, la seva mare i la prostituta que li va ensenyar a estimar.

  La cloenda del festival serà el diumenge dia 26 a les 19:30 h amb l’aplaudit espectacle Vagas y Maleantas, una divertida comèdia amb actuacions musicals que reflexiona sobre el paper de les dones a la història, especialment des del símil de la dona com a “corista”, sempre un pas enrere del protagonisme, per acabar llançant una proposta: què passaria si no hi ha solista? Què passa si cantem totes plegades, cadascuna amb el seu propi registre, amb la seva pròpia veu?

  Dissabte, concert coral a la prioral
  L’Orquestra del Centre de Lectura (amb professors i antics alumnes de l’Escola de Música) i el cor format amb la col·laboració de l’Ensemble O Vos Omnes (grup reusenc professionalitzat i especialista en la música antiga), dirigits per Xavier Pastrana, ofereixen un concert format per una desena d’obres recuperades de Joan Domingo Vidal per a cor, solistes i petita orquestra amb violins, fagots o trompes, flautes i baix continu. Un repertori de música sacra d’un compositor reusenc que, per la seva llarga estada en terres andaluses, té clars matisos del barroc tardà del sud d’Espanya. El concert serà aquest dissabte a les 20:00 h a l’església prioral de Sant Pere.