fbpx
Divendres, 23 de febrer de 2024
És notícia

S’enllesteix un mural pel 30è aniversari dels Tirallongues de Manresa

Avatar photo

La colla castellera Tirallongues de Manresa es va crear el gener de 1993 i enguany commemora el seu 30è aniversari. Després de celebrar aquesta fita amb diferents actes durant el 2023, aquest desembre clouen l’aniversari amb la creació d’un mural de grans dimensions  -80 m2– que ja llueix a la façana de l’edifici del local social i d’assaig de la colla situat a Casa Caritat, una proposta artística adreçada a donar visibilitat i fer un reconeixement a la seva trajectòria.

Es tracta d’una obra dels artistes Sara Villarta Rodó i Quim Turina Córdoba, que compta amb el suport i el finançament de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa. El disseny del mural vol representar els tres elements fonamentals de l’activitat castellera: la pinya, el castell i els músics. La imatge s’inspira en la dedicació, la història i la força col·lectiva que caracteritza els castellers. Prèviament a la intervenció artística, s’han fet millores en la superfície de les parets i en les canalitzacions de recollida d’aigües pluvials de l’edifici.

Els artistes

Sara Villarta Rodó és una artista manresana, llicenciada en Comunicació audiovisual i Multimèdia per l’ERAM, centre adscrit a la Universitat de Girona. Té formació paral·lela en pintura, i ha presentat els seus treballs en diferents exposicions individuals i col·lectives. En la seva obra, sovint explora la figura humana. El seu treball en arts plàstiques es desenvolupa al mateix temps que en altres camps de les arts escèniques, concretament amb el circ.

Quim Turina Córdoba és un muralista nascut a El Masnou i resident a Sallent, es forma a l’Escola Massana com a tècnic en Arts Aplicades al Mur. Pinta murals de petit, mitjà i gran format, tant amb pintura plàstica com amb esprais. A l’hora de fer els dissenys, gairebé sempre parteix d’una fotografia, fet que l’hi permet plasmar una imatge concreta o reproduir un fet històric. Acostuma a pintar temàtiques socials i utilitza el mur com a mitjà de reivindicació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Barcelona acull la 5a edició de Cybersecurity Congress

Notícia següent

La Zona de Baixes Emissions a Lleida s’efectuarà abans del primer semestre del 2024

Notícies relacionades