Mundó demana “transformar la indignació amb vots” el 21-D

    El conseller Carles Mundó ha fet des de la presó una crida a anar a votar el proper 21-D

    El conseller Carles Mundó ha fet des de la presó una crida a anar a votar el proper 21-D. “Tenim l’oportunitat de transformar en vots tota aquesta indignació, tots els abusos i totes les imposicions”, ha assenyalat Mundó en una carta publicada aquest diumenge al vespre a Nació Digital i titulada ‘L’hora de la política’. “Hem d’omplir les urnes en defensa de les nostres institucions i ens cal una victòria inapel·lable per demostrar que la causa de la llibertat és la que ens assegura un futur on les oportunitats s’obrin pas davant de tots aquells que han volgut guanyar als despatxos tot allò que les urnes els han negat”, ha continuat el conseller de Justícia destituït per l’article 155 i empresonat a Estremera. Mundó ha volgut agrair també totes les mostres de “suport, escalf i solidaritat de tanta i tanta gent”. “No estem sols. Ho sabem i ho notem. I el nostre agraïment és infinit”, ha afirmat el conseller.
    “Des d’un punt de vista personal, estar a la presó és un preu molt alt, però alhora és l’evidència d’un estat incapaç de respondre amb altres arguments”, ha reflexionat en veu alta Mundó, que ha insistit que “cap jutge ni cap sentència donaran una resposta útil a la situació política que vivim”. “En una democràcia madura i que no tingui por a la lliure expressió de la ciutadania, la Constitució és sempre la clau que obre tots els panys, que és prou flexible per adaptar-se i donar resposta als canvis socials i als reptes polítics que de manera sostinguda i legítima plantegen els ciutadans”, ha recordat el conseller de Justícia destituït, que ha carregat contra el govern del PP i els seus aliats “que han optat pel codi penal per respondre al repte democràtic” plantejat pels catalans de “forma pacífica i democràtica”.

    “El codi penal no servirà per convèncer a milions de ciutadans que desisteixin del seu compromís”, ha puntualitzat Mundó, que fa una darrera crítica. “Ara, els mateixos que no han donat cap oportunitat al diàleg es presenten com els que tenen totes les respostes i les millors solucions”, ha comentat amb ironia el conseller. “Aplicar arbitràriament l’article 155 de la Constitució per expulsar el govern electe de Catalunya, imputar de manera injustificable un delicte castigat amb fins a 30 anys de presó o tancar el vicepresident i set consellers a la presó per un delicte que no han comès, no sembla compatible amb la lògica d’un estat que tingui una democràcia madura i consolidada”, ha conclòs Mundó.