Movem torna a reclamar el pla d’habitatge per a la rehabilitació

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Aquest matí el grup municipal de Movem Tortosa ha comparegut en roda de premsa després que s’hagin enfonsat dos edificis sencers al carrer Montcada durant aquest cap de setmana. El seu portaveu, Jordi Jordan, ha recordat que “és evident que cal fer més polítiques de rehabilitació a la ciutat i que les actuals subvencions són totalment insuficients”. En aquest sentit, ha recordat que a l’any 2017 es van atorgar només 17.000 euros per aquest concepte “la qual cosa és evident que no serveix de gaire en una ciutat on hi ha centenars de cases en un estat de degradació”.
  El líder de la formació reclama “més iniciativa i lideratge per part de l’Ajuntament, que no ha d’esperar que els propietaris vagin sinó que han d’anar a buscar-los perquè rehabilitin les cases oferint unes subvencions més quantioses i millor gestionades ja que moltes de les famílies que viuen en aquestes cases són molt humils i amb prou feines arriben a final de mes”. Així, Jordan ha titllat que moltes de les cases es podrien definir com “infrahabitatge” a part de totes les que estan desocupades.
  Per tot plegat, des de Movem Tortosa, es recorda que el 2014 es va aprovar una proposta del seu grup on es va acordar la realització immediata d’un pla local d’habitatge, el qual, ara per ara, no s’ha realitzat. Jordi Jordan ha etzibat que “és evident que no s’estan fent bé les coses, ho diuen els fets, el moviment veïnal i el govern de Roigé i ERC no ha complit en desenvolupar un pla que s’hauria d´haver fet el 2014”. És per això que des del primer grup de l’oposició, en el ple de novembre, es tornarà a portar a debat una moció on es reclamarà altre cop la realització d’aquest pla, però també s’afegirà la demanda de la creació de la regidoria d’habitatge perquè hi hagi un impuls polític en un dels principals problemes que té la ciutat en aquests moments. De fet, Jordan ha remarcat que “el problema de l’habitatge no és només social, sinó també d’imatge de Tortosa, que perjudica el comerç i el turisme ja que no és agradable passejar-se per carrers on les cases cauen i estan en mal estat”.
  MASOVERIA URBANA
  Finalment, des de Movem Tortosa, també s’ha posat èmfasi en buscar fórmules que possibilitin que els joves tornin a viure al nucli antic i centre de la ciutat amb polítiques com les de la masoveria urbana, previstes en la llei catalana seguint models europeus. Aquesta és una fórmula on els propietaris de cases desocupades i en mal estat les cedeixen gratuïtament durant uns anys a persones que les rehabilitin on poden viure-hi gratuïtament fins el temps que s’hagi pactat. Tothom en surt guanyant: els propietaris que recuperen les cases rehabilitades, els joves que poden viure amb una despesa més econòmica i la ciutat perquè recupera vitalitat en uns barris que necessiten més teixit social.