Movem reclama un pla de xoc per a les més de 600 barreres arquitectòniques

  El primer grup de l’oposició denúncia la deixadesa de la via pública per part del govern de Roigé i ERC després de 12 anys i reclama un pla per actuar en les més de 600 barreres arquitectòniques que han detectat en una auditoria elaborada per Movem Tortosa

  Ahir al matí matí, el portaveu de la formació progressista, Jordi Jordan, va comparèixer amb alguns dels regidors del grup municipal per donar a conèixer els resultats de l’auditoria en la que han estat treballant en els darrers mesos, on s’ha fet un anàlisi exhaustiu sobre les barreres arquitectòniques existents a la via pública de la capital del Baix Ebre.
  Així, des de Movem Tortosa, van detallar fins a 620 punts que avui dia existeixen als carrers de tots els barris de Tortosa i que són autèntiques barreres per a la ciutadania. Aquestes les han dividit en diferents grups: les faroles i senyals de circulació que estan situats al mig de les voreres i impedeixen el pas de vianants per no estar ben situades, les voreres que no estan adaptades amb petites rampes com preveu la normativa, les voreres i pavimentacions que estan en mal estat amb clots i amb problemes de pavimentació i, per últim , els edificis i escales públiques que no tenen ascensors ni alternatives per accedir en diferents equipaments o zones de la ciutat.
  Jordi Jordan, va comentar que “els exemples de l’estat de les voreres de la zona de Vora Parc, les del carrer Cervantes, la plaça Alfonso XII i les del carrer Amposta, a Ferreries, que són autèntiques demostracions de com de malament està la via pública de Tortosa”. En aquest sentit, va remarcar que “cal treballar per construir una ciutat amable, per a la gent que vagi a peu, i sobretot per a tothom, en especial per aquelles persones amb mobilitat reduïda com els qui necessiten anar amb cadires de rodes, cotxets per als xiquets o carrets de compra, a més de la gent gran, que té dificultats per caminar”.
  Per tot plegat, des de Movem Tortosa, s’ha recordat que “el govern de la Sra. Roigé i ERC, que porten 12 anys de gestió no pot tirar més pilotes fora i ha d’actuar ja amb un veritable pla de xoc per eliminar paulatinament però sense descans totes aquestes barreres que fa anys que s’haurien d’haver suprimit”. En aquest sentit, el primer grup de l’oposició ha anunciat que entregarà els resultats de l’auditoria al govern per si en volen fer ús i aplicar les mesures necessàries.
  Finalment, Jordi Jordan, va recordar que en aquest mandat la formació que lidera ha realitzat fins a tres auditories per analitzar l’estat de la ciutat i proposar millores com les de l’enllumenat, la distribució de papereres a Tortosa i la que avui han donat a conèixer, per la qual cosa, ha conclòsque “hem demostrat amb fets que ens preocupem per l’estat de la ciutat i denunciem amb raó i dades a la mà allò que cal millorar a la nostra ciutat davant d’un govern incapaç de fer autocrítica i moure la ciutat”.